Powered by

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητο το επιτόκιο, απέκλεισε μείωση σύντομα

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε την Πέμπτη το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%, μία ημέρα μετά τη διατήρηση του κόστους δανεισμού αμετάβλητο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την στιγμή που ο πληθωρισμός, παγκοσμίως, υποχωρεί.

Η (Κεντρική) Τράπεζα της Αγγλίας είχε ήδη διατηρήσει σταθερό το επιτόκιό της στην προηγούμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της, τον Σεπτέμβριο, διακόπτοντας ένα σερί 14 αυξήσεων του επιτοκίου.

Ωστόσο, το επιτόκιο του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει το υψηλότερο στα τελευταία 15 χρόνια, με τον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας να είναι ο μεγαλύτερος μεταξύ των πλούσιων χωρών της Ομάδας των G7.

Ο Διοικητής Andrew Bailey δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" για να σκεφτεί κανείς τη μείωση των επιτοκίων. Ο κ. Bailey ήταν μεταξύ των πέντε αξιωματούχων της τράπεζας που ψήφισαν υπέρ της παύσης στην αύξηση των επιτοκίων. Αλλά οι άλλοι τρεις ζήτησαν αύξηση στο 5,5%.

"Κρατήσαμε τα επιτόκια αμετάβλητα αυτόν τον μήνα, αλλά θα παρακολουθούμε στενά για να δούμε αν χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων", είπε σε δήλωσή του ο κ. Bailey.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αυξάνει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50% για να υπερασπίσει την εθνική παραγωγή ο Τραμπ
Τουρκία: Επιβράδυνση στο 1% για την οικονομία παρά τις μειώσεις επιτοκίων
Σ. Μπέσεντ: Σε αδιέξοδο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας
Γκούλσμπι (Fed): Αν φύγουν οι δασμοί υπάρχουν πιθανότητες για μείωση επιτοκίων
Πώς το brain drain των ΗΠΑ εξελίσσεται σε ευκαιρία για την Ευρώπη και τα πανεπιστήμιά της
Αναλυτές: Καλύτερος για τις αγορές ένας καθολικός οριστικός δασμός παρά η αβεβαιότητα
ΗΠΑ: Εφετείο «παγώνει» την ακύρωση των δασμών Τραμπ-Επανέρχονται προσωρινά
Δασμοί Τραμπ: Τι σημαίνει η απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου για τις αγορές και τι ακολουθεί
Ρεκόρ $9 δις στις εισροές ETF Bitcoin-Χάνουν έδαφος τα ETF χρυσού
Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς Τραμπ-Στα $3.264,15 η ουγγιά