Γιώργος Φλούρος: Η νέα μεγάλη τάση που φέρνει δισεκατομμύρια κέρδη το live shopping

Οι πωλήσεις σε live streaming, γνωστή και ως live shopping, είναι η νέα μεγάλη τάση και έχει φέρει την επανάσταση κατά τον Γιώργο Φλούρο, Γενικό Διευθυντή, Vpayments μέλος του ομίλου G.A.P. Vassilopoulos.

Σε παρουσίασή του κατά το 15ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανέδειξε την ισχύ που έχει τόσο στην Ευρώπη όσο και σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα.

Κάνοντας εκτενή ανάλυση στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια ενός live shopping, ο κ. Φλούρος, με στοιχεία που παρουσίασε στη σκηνή εξήγησε πως πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει φέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη για επιχειρήσεις άνα τον κόσμο και πως σταδιακά κατακτά και το tik tok.

«Τα ψώνια συναντούν τα βίντεο», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι 47% των καταναλωτών προτιμούν τις αγορές κατά τη διάρκεια live streaming. Ήδη 50% των Κινέζων καταναλωτών έχει δείξει προτίμηση σε αυτή τη μορφή αγορών.

Μάλιστα ο χώρος της μόδας, είπε είναι αυτός που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγορών (35,6%). Tα προϊόντα ομορφιάς και τα φρέσκα τρόφιμα ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη σειρά αντίστοιχα σύμφωνα με τις Everbright Securities, iResearch, McKinsey analysis που παρουσίασε στην οθόνη.

Τέλος, επεξήγησε τα οφέλη για τις επιχειρήσεις μέσα από την αξιοποίηση του live streaming. Η νέα εμπειρία για τον καταναλωτή, το μεγαλύτερο conversion σε σύγκριση με άλλες μορφές πωλήσεων και η πιο αποδοτική επικοινωνία με τον πελάτη είναι μερικά από τα μεγάλα πλεονεκτήματα.

Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται και το ότι μπορούν οι επιχειρήσεις να οδηγήσουν τις πωλήσεις σε συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και όπως και το ότι μέσω της νέας τάσης, μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την Gen-Z γενιά.

«Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία πελάτη», είπε, κλείνοντας ο κ. Φλούρος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η νέα αυτή τάση «έχει φέρει την επανάσταση».

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση