Γιώργος Φλούρος: Η νέα μεγάλη τάση που φέρνει δισεκατομμύρια κέρδη το live shopping

Οι πωλήσεις σε live streaming, γνωστή και ως live shopping, είναι η νέα μεγάλη τάση και έχει φέρει την επανάσταση κατά τον Γιώργο Φλούρο, Γενικό Διευθυντή, Vpayments μέλος του ομίλου G.A.P. Vassilopoulos.

Σε παρουσίασή του κατά το 15ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανέδειξε την ισχύ που έχει τόσο στην Ευρώπη όσο και σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα.

Κάνοντας εκτενή ανάλυση στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια ενός live shopping, ο κ. Φλούρος, με στοιχεία που παρουσίασε στη σκηνή εξήγησε πως πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει φέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη για επιχειρήσεις άνα τον κόσμο και πως σταδιακά κατακτά και το tik tok.

«Τα ψώνια συναντούν τα βίντεο», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι 47% των καταναλωτών προτιμούν τις αγορές κατά τη διάρκεια live streaming. Ήδη 50% των Κινέζων καταναλωτών έχει δείξει προτίμηση σε αυτή τη μορφή αγορών.

Μάλιστα ο χώρος της μόδας, είπε είναι αυτός που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγορών (35,6%). Tα προϊόντα ομορφιάς και τα φρέσκα τρόφιμα ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη σειρά αντίστοιχα σύμφωνα με τις Everbright Securities, iResearch, McKinsey analysis που παρουσίασε στην οθόνη.

Τέλος, επεξήγησε τα οφέλη για τις επιχειρήσεις μέσα από την αξιοποίηση του live streaming. Η νέα εμπειρία για τον καταναλωτή, το μεγαλύτερο conversion σε σύγκριση με άλλες μορφές πωλήσεων και η πιο αποδοτική επικοινωνία με τον πελάτη είναι μερικά από τα μεγάλα πλεονεκτήματα.

Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται και το ότι μπορούν οι επιχειρήσεις να οδηγήσουν τις πωλήσεις σε συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων και όπως και το ότι μέσω της νέας τάσης, μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα την Gen-Z γενιά.

«Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία πελάτη», είπε, κλείνοντας ο κ. Φλούρος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η νέα αυτή τάση «έχει φέρει την επανάσταση».

Δειτε Επισης

Πάνε Προεδρικό και στο Σπίτι της Ευρώπης με γεωργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά
Νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink: Tο Ultra Golden Pineapple και το Aussie Lemonade
Σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025
80 χρόνια Όμιλος MSJ: Τα γερά θεμέλια του Μιχαλάκη Ιακωβίδη, οι στρατηγικές αποφάσεις και η ραγδαία ανάπτυξη
Ακόμη πιο ακριβός ο καφές: Σε υψηλό 13 ετών ο καφές Arabica-Αύξηση 40% στις τιμές το 2024
«Επιχειρείται εξόντωση της αγελαδοτροφίας...»-Διαφωνούν με την ποσόστωση και λαμβάνουν αποφάσεις
ΝΟΟΗ: Μια εκλεπτυσμένη εμπειρία κρασιού χωρίς αλκοόλ
Στα 21 δις το εμπορικό πλεόνασμα ευρωζώνης