Γιώργος Μαλέκκος: Η χρυσή ευκαιρία για e-shop και φυσικά καταστήματα να αποκτήσουν νέους πελάτες

«Το ΑΙ είναι μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος & Software Innovation Architect της Powersoft, Γιώργος Μαλέκκος. Εξέφρασε ακόμη τη πεποίθηση πως τα big data παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών.

«Τα πάντα καταλήγουν στην καταναλωτική εμπειρία», ήταν επίσης μία από τις απόψεις που διατύπωσε.

Τα big data παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία εξατομικευμένων εμπειριών είπε, επισημαίνοντας ότι τα εργαλεία θα αξιοποιούν δεδομένα μέσω των οποίων θα μπορούν να προβλέψουν τις προτιμήσεις του κάθε καταναλωτή.

Σε χαιρετισμό του στο 15ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο CEO μίλησε και για το Black Friday χαρακτηρίζοντάς το μια "χρυσή ευκαιρία" για e-shop και φυσικά καταστήματα να αποκτήσουν νέους πελάτες. Όσο για τα προγράμματα επιβράβευσης ο κ. Μαλέκκος εξήρε τη σημασία τους, λέγοντας ότι 70% του κόσμου ανήκει σε έστω και ένα.

Το e-shop ενισχύεται μέσω του AI έρχεται η εξατομίκευση του μάρκετινγκ και κάνουν προσωποποιημένες προτάσεις κάνοντας επίσης ανάλυση δεδομένων.

Στα σημεία που παρουσίασε κατά τον χαιρετισμό του ο κ.Μαλέκος βρίσκεται και το ότι η ΑΙ μπορεί να εξατομικεύσεις την εμπειρία του πελάτη. «Είναι μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο», τόνισε.

Το Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου αποτελεί θεσμό για το e-Commerce στην Κύπρο, καθώς, εκεί, παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες διεθνείς τάσεις στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, όπως επίσης και ενδιαφέροντα case studies από την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι διαδικτυακές αγορές αποτελούν πλέον μία από τις βασικότερες πρακτικές ενός καταναλωτή καθώς η χρήση της τεχνολογίας είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Το μέλλον του e-Commerce και τα προνόμια που μπορεί να παρέχει σε μία επιχείρηση βρέθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου που για άλλη μια χρονιά κατάφερε να συγκεντρώσει τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν