Πλέει σε αβέβαιο τοπίο η ευρωπαϊκή φιλοξενία-Οι προβληματισμοί των ηγετών του κλάδου

Απόψεις και ανησυχίες που αφορούν στην ευρωπαϊκή φιλοξενία, η οποία πλέει σε ένα αβέβαιο τοπίο με αυξανόμενο κόστος ενέργειας και τροφίμων και έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού, αντάλλαξαν πρόσφατα οι ηγέτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φιλοξενίας στην 87η Γενική της Συνέλευση της HOTREC στις Βρυξέλλες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΑΣΥΞΕ αναφέρει ότι οι ηγέτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φιλοξενίας έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προτεραιότητες σε θέματα πολιτικής, ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών (Ιούνιος 2024).

Σημειώνεται ότι η HOTREC είναι η φωνή της ευρωπαϊκής φιλοξενίας στις Βρυξέλλες, με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη.

Στις εργασίες της Συνέλευσης, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου, όπως η έλλειψη προσωπικού, θέμα που ταλανίζει όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια. 

Η συνεχής συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ήταν επίσης κεντρικό θέμα στις συζητήσεις των μελών της HOTREC, σχετικά με τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές του 2024.

Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες για τους κύριους τομείς που θα δώσει προτεραιότητα η Οργάνωση κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο 2024-2029, σε σχέση με την κοινωνία, το περιβάλλον, καθώς και για ψηφιακά και καταναλωτικά θέματα.

Μεταξύ αυτών, η βιωσιμότητα αποτέλεσε αναμφίβολα ένα κρίσιμο θέμα για τους αντιπροσώπους, καθώς η ευρωπαϊκή φιλοξενία έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050.

Δειτε Επισης

Καλή πηγή τουρισμού για την Κύπρο η Πολωνία-Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000 οι αφίξεις το 2024
Χαμηλές πληρότητες για τα ανοικτά ξενοδοχεία, σταμάτησε ο τουρισμός από το Ισραήλ
Emirates: Πρώτη δοκιμαστική πτήση παγκoσμίως με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο
Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Κρις Θεοφιλίδης: Η αναπτυξιακή πορεία της Celestyal και οι προοπτικές του τομέα της κρουαζιέρας
Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Στην Πολωνία για επαφές ο Κώστας Κουμής
Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ
Νιώστε τη χαρά των γιορτών στο City of Dreams Mediterranenan
EasyJet: Τα πρώτα ετήσια κέρδη μετά την πανδημία