Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Αντιδράσεις για το αντισημιτικό σχόλιο του Musk

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Elon Musk να συμφωνήσει με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ που υποστήριζε ότι οι Εβραίοι διακατέχονται από "διαλεκτικό μίσος για τους λευκούς".

Συγκεκριμένα, το σχόλιο έγινε σε μια ανάρτηση χρήστη του X που ισχυριζόταν ότι οι Εβραίοι "προωθούν το ακριβές είδος διαλεκτικού μίσους εναντίον των λευκών που ισχυρίζονται ότι θέλουν οι άνθρωποι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εναντίον τους". Ο Μασκ υιοθέτησε το σχόλιο, απαντώντας: "Είπες την πραγματική αλήθεια"

Κατόπιν, η IBM ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις διαφημίσεις της από το X μετά από μια έκθεση που δημοσίευσε η Media Matters for America, μια φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης, που ανέφερε ότι οι καταχωρίσεις της είχαν εμφανιστεί κοντά σε φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Την Πέμπτη, η Media Matters δημοσίευσε την έκθεση, λέγοντας ότι βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες μάρκες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο "που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα".

"Η IBM έχει μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις και αμέσως αποσύραμε όλες τις διαφημίσεις στο X ενώ ερευνούμε αυτή την εντελώς απαράδεκτη κατάσταση", τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Comcast απάντησε ότι εξετάζει το θέμα, ενώ Apple και Oracle δεν έχουν πάρει δημόσια θέση.

Από την πλευρά του, ο Joe Benarroch, επικεφαλής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της X, τόνισε ότι η πλατφόρμα "δεν τοποθετεί σκόπιμα μια μάρκα δίπλα σε αυτού του είδους το περιεχόμενο, ούτε μια μάρκα προσπαθεί ενεργά να υποστηρίξει αυτό το περιεχόμενο με την τοποθέτηση", όπως και ότι δεν θα τοποθετεί πλέον διαφημίσεις στους λογαριασμούς που αναφέρονται στο Media Matters. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις από τότε που την απέκτησε ο Musk το περασμένο έτος με στόχο να βελτιώσει την ασφάλεια των εμπορικών σημάτων και τους ελέγχους καταλληλότητας στην πλατφόρμα.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Μειώθηκε στο 3,7% η ανεργία, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή
Κρίση προϋπολογισμού στη Γερμανία- Αισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών ο Όλαφ Σολτς
Πρώτες σε αγορές χρυσού τον Οκτώβριο οι Κεντρικές Τράπεζες Κίνας, Τουρκίας, Πολωνίας
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023