Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Ικανοποίηση υπουργού Εργασίας για ψήφιση νόμου για τηλεργασία-«Πολύ σημαντικό βήμα»

Την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων του νόμου για την τηλεργασία χαιρετίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο νόμος επιβεβαιώνει πως μέσα από την ενότητα, τον διάλογο και την συναίνεση μπορούν να λαμβάνονται αμοιβαία επωφελείς αποφάσεις για την πρόοδο και την ευημερία.

«Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την εξ αποστάσεως εργασία υπό την μορφή της τελεργασίας, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αγορά εργασίας της χώρας μας», αναφέρει ο Υπουργός στην δήλωσή του.

Προσθέτει ότι «οι τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον της εργασίας που μέσα από τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ενισχύουν την ευελιξία της αποσχόλησης και την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο κ. Παναγιώτου σημειώνει ότι «ο νόμος για την τηλεργασία είναι μια σημαντική επιτυχία των προσπαθειών της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης, των κοινωνικών εταίρων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που επιβεβαιώνει ότι μέσα από την ενότητα, τον διάλογο και την συναίνεση μπορούν να λαμβάνονται αμοιβαία επωφελείς αποφάσεις για την πρόοδο και την ευημερία».

Διαβεβαιώνει ότι «η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαχειρίζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά όλα τα σημαντικά θέματα που είναι ανοικτά, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της οικονομίας».

Δειτε Επισης

Πέντε ξεχωριστά εστιατόρια σε πύργους (photos)
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Κρις Θεοφιλίδης: Η αναπτυξιακή πορεία της Celestyal και οι προοπτικές του τομέα της κρουαζιέρας
Γιώργος Γεωργίου: Ο AMCHAM, οι αμερικανικές επενδύσεις, η βίζα και οι απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ
Τζούλι Φίσερ: Ελκυστική αγορά για αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας η Κύπρος-Τι διαβεβαίωσε τον Χριστοδουλίδη
Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία