Τιμώντας την παγκόσμια μέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στις 17 και 18 Νοεμβρίου

Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου μας εμπνέει για άλλη μια χρονιά και μας προσκαλεί στο 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο της BPW με θέμα «Women Protagonists in a Game-Changing Economy» με κορυφαίες προσωπικότητες από την Κύπρο, αλλά και από το εξωτερικό.

Ποιο είναι το θέμα του 6ου Μεσογειακού Συμποσίου της BPW;

Σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, όπου αναδύονται νέα εργασιακά μοντέλα, νέα επαγγέλματα και νέες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, η συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης και ευημερίας.

Το μέλλον της οικονομίας στηρίζεται στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια που συνδέονται με το φύλο.

Τιμώντας λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, η BPW Κύπρου διοργανώνει το 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο με θέμα «Women Protagonists in a Game-Changing Economy» με τη συμμετοχή μιας εκλεκτής ομάδας ομιλητριών και ομιλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στόχος μας, είναι να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες και τις δυναμικές της σύγχρονης οικονομίας, μέσα από τις αναδυόμενες προοπτικές που φέρνει η τεχνολογία και τα εξελισσόμενα εργασιακά περιβάλλοντα.

Η γυναικεία ηγεσία δεν αποτελεί μόνο έναν παράγοντα θετικής επίδρασης στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και έναν κρίκο ουσιαστικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

Η συμμετοχή των γυναικών σε αυτό το μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για ανάπτυξη και ευημερία. Το Συμπόσιο μας φιλοδοξεί να καταστεί ένα εργαστήριο ιδεών και ένας φορέας ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων.

Ποιες προσωπικότητες θα παρευρεθούν στο Συμπόσιο;

Έχουμε την τιμή και φέτος να έχουμε μαζί μας κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας όπως η Αμερικανίδα Larisa Miller, CEO της Phoenix Global LLC, την Christine Walwyn BPW North America and the Caribbean, την Dr. Fidelma Healy Eames PhD, Director, την Neelima Basnet, Executive Board Member of National Federation of UNESCO αλλά και ο Μιχάλης Τυρίμος, Founder & CEO της Capacitor Partners, από την Κύπρο.

Το Συμπόσιο θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης αλλά και η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και θα συμμετέχουν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόσι Χριστοδούλου.

Γυναίκες από Αμερική, Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Λίβανο, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Μολδαβία, Ιταλία και Κύπρο ανταλλάσσουν απόψεις. To Συμπόσιο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε γυναίκες με διαφορετικές εμπειρίες και επαγγελματικό υπόβαθρο.

Θα αποτελέσει επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών, ενδυνάμωση των νέων γυναικών επιχειρηματιών και ενημέρωση για στρατηγικές που μπορούν να δημιουργήσουν προοπτική στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Ευελπιστούμε ότι το Συμπόσιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θετικής φόρτισης για νέες δημιουργικές αναζητήσεις στο επαγγελματικό πεδίο και στην ανάπτυξη της κάθε συμμετέχουσας.

Ένα τέτοιου βεληνεκούς συνέδριο θα πρέπει σίγουρα να έχει τη στήριξη κάποιου οργανισμού...

Πολύ σωστά. Το συνέδριο διενεργείται με την στήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και Υφυπουργείου Τουρισμού.

Iδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να αναφέρω προς τους χορηγούς μας, χωρίς τη γενναιοδωρία των οποίων η διοργάνωση του Συμποσίου δεν θα ήταν εφικτή: Partners Connected Communications, Τράπεζα Κύπρου, Porsche, EnergyIntel Services ltd, Bean Bar, The 1 to 1 Diet, ExxonMobil/Esso, Pafilia Property Developers, Aeon Payment Technologies, Nextius Capital, Kapodistrias Automotive Parts και Kapnos Airport Shuttle, VML.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο και πώς μπορεί κάποιος να πάρει μέρος;

Το opening Ceremony που θα γίνει με την εναρκτήρια ομιλία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στις 17:30 και το Συμπόσιο, στις 18 Νοεμβρίου από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τη νοοτροπία και τις απόψεις των γυναικών επιχειρηματιών που αναζητούν στρατηγικές και καθοδήγηση για την πορεία τους καθώς μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και για εγγραφές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κυρία Γιανναρά ποιος είναι ο ρόλος της BPW Κύπρου στην σημερινή πραγματικότητα που ζούμε;

H BPW Cyprus είναι μέλος της BPW International, η οποία ιδρύθηκε ως Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών IFBPW στη Γενεύη της Ελβετίας, στις 26 Αυγούστου 1930, πριν 93 χρόνια.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που έχει Συμβουλευτικό Καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) από το 1947. Επί του παρόντος υπηρετούν συνολικά είκοσι ένα μέλη ως εκπρόσωποι της IFBPW στα Ηνωμένα Έθνη και στα θυγατρικά τους όργανα, εξειδικευμένους φορείς και συναφείς οργανισμούς.

Σήμερα η BPW Cyprus μετρά πάνω από 400 μέλη, με γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες που σκοπό έχουν να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Τα μέλη της BPW περιλαμβάνουν γυναίκες ηγέτες με επιρροή, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη, επαγγελματίες και νέες γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Αποστολή της BPW International είναι να αναπτύσσει τις επιχειρηματικές, επαγγελματικές και ηγετικές δυνατότητες των γυναικών σε όλα τα επίπεδα μέσω της υπεράσπισης, της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, της δικτύωσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και προγραμμάτων και έργων οικονομικής ενδυνάμωσης σε όλο τον κόσμο.

Η BPW International στοχεύει να συνεισφέρει στην κοινωνία και την οικονομία ενδυναμώνοντας και να κινητοποιώντας τις γυναίκες δίνοντας τους ευκαιρίες για ενδυνάμωση μέσω της ανάπτυξης της επαγγελματικής και ηγετικής τους δυναμικής, μέσω της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους, της οικονομικής τους ανεξαρτησίας καθώς και την υιοθέτηση πολιτικών που θα τους προσφέρουν κίνητρα και τις ανάλογες δυνατότητες.

Επίσης με την προώθηση ίσων ευκαιριών και της ισότιμης εκπροσώπησης τους στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, με την ενθάρρυνση της δια βίου μάθησης για μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση, ανώτερη εκπαίδευση και ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα της δημιουργήσουν την προοπτική για ανέλιξη και εξέλιξη.

Και τέλος ο ίσως ο σημαντικότερος στόχος της BPW Cyprus την προώθηση φιλίας, συνεργασίας και συν αντίληψής των γυναικών επαγγελματιών επιχειρηματιών τόσο στην Κύπρο όσο και σε διεθνές επίπεδο ώστε μαζί να δυναμώνουν τη φωνή τους και να μπορούν να επιτυγχάνουν το θέλω τους.

Είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε, να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες.

Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε να αποτελούμε την αδύναμη πλευρά, να ανακαλύψουμε τη δύναμη μέσα μας, να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε τις δυνατότητες της κάθε μιας, να απαλείψουμε τις ανισορροπίες μεταξύ φύλων και τις διακρίσεις που καθορίζουν το κόσμο μας ακόμα και σήμερα.

Γνωρίζουμε πως η διαδρομή αυτή δεν είναι σύντομη. Είναι γεμάτη δράσεις και αγώνες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδρομή χωρίς όρια δράσης. Αλλά η γυναίκα κτίζει πάνω σε πίστη, δύναμη, κουράγιο και θέληση, σε πρακτικές που έχουν αξία.

Στην ιστορία μας οι γυναίκες πάντοτε αγωνίζονταν. Και τώρα βλέπουμε ότι έγιναν τεράστια βήματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε, με επιμονή, για να καταργήσουμε όλα τα στερεότυπα και τις διακρίσεις, που είναι αδιανόητο πια να ακούμε γι’ αυτές. Η BPW είναι μια διοργάνωση που χαράζει με σθένος τον δρόμο της εξέλιξης και της πρωτοπορίας, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Πώς θα θέλατε να κλείσουμε τη συνέντευξή μας;

Θα ήθελα να πω πως σε μια σύγχρονη οικονομία, σε μια σύγχρονή κοινωνία γυναίκες και άντρες πρέπει να εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά μαζί, για την διαμόρφωση μιας νέας τάξης πραγμάτων, ενός νέου τρόπου σκέψης και λειτουργίας όπου σαν ισότιμοι συνοδοιπόροι δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Θα ήθελα επίσης να σας προσκαλέσω σε αυτή την τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα συνάντηση που θα αποτελέσει πηγή γνώσης, έμπνευσης και εμπειριών για όλους τους συμμετέχοντες.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας