Powered by

TotalEnergies: Eξαγόρασε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο Τέξας έναντι 635 εκατ. δολ.

Η γαλλική TotalEnergies συμφώνησε να αγοράσει τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου στο Τέξας από την TexGen Power για 635 εκατομμύρια δολάρια, καθώς θέλει να επεκταθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα τρία εργοστάσια θα εξυπηρετήσουν τη "ταχέως αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας" του Ντάλας και του Χιούστον, αντισταθμίζοντας τη διακοπή της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανέφερε ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερο ρεπορτάζ του Bloomberg News. Οι μονάδες έχουν δυναμικότητα 1,5 γιγαβάτ.

Η TotalEnergies έχει επιδιώξει να αποκτά εγκαταστάσεις φυσικού αερίου για να συμπληρώσει τον αυξανόμενο στόλο αιολικών και ηλιακών πάρκων της που παρέχουν πιο σποραδική παραγωγή. Ο διευθύνων σύμβουλος Πάτρικ Πουγιάν είχε πει τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία ενδέχεται να πραγματοποιήσει μια τέτοια εξαγορά στο Τέξας. Η γαλλική πετρελαϊκή στοχεύει να φτάσει τα 100 γιγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως έως το 2030, από 20,2 γιγαβάτ στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2023.

"Αυτές οι μονάδες θα μας επιτρέψουν να συμπληρώσουμε τα ανανεώσιμα στοιχεία ενεργητικού μας, διαλείπουσας φύσης, να παρέχουμε στους πελάτες μας σταθερή ισχύ και να εκμεταλλευτούμε την αστάθεια των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε ο Stephane Michel, πρόεδρος του τμήματος ανανεώσιμων πηγών, φυσικού αερίου και ενέργειας της TotalEnergies.

Οι μονάδες φυσικού αερίου έχουν γίνει πιο πολύτιμες τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω προβλημάτων εφοδιασμού, της αύξησης της διακοπτόμενης παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας και υψηλότερων τιμών ενέργειας σε βασικές αγορές όπως το Τέξας. Η Total, η οποία εξαγοράζει εργοστάσια που λειτουργούν με φυσικό αέριο στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας πέρα από την επέκταση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στο Τέξας, πολλοί παραγωγοί αποκομίζουν έσοδα ρεκόρ ή κοντά σε αυτά, αφού ο πολιτειακός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου προχωρά σε μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσει στην αποφυγή επανάληψης εκτεταμένων μπλακ άουτ σε μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα του 2021.

Η αγορά μονάδων της TexGen θα συμπληρώσει την πρόσφατη "επιδρομή" της TotalEnergies στην αγορά καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ. Η γαλλική εταιρεία είχε μεικτή εγκατεστημένη ισχύ 6,2 γιγαβάτ ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη βόρεια Αμερική και επιπλέον 3 γιγαβάτ υπό κατασκευή στην ήπειρο στο τέλος του γ' τριμήνου.

Τον περασμένο μήνα, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός ξεκίνησε τις εμπορικές του δραστηριότητες σε ένα ηλιακό αγρόκτημα 380 μεγαβάτ που βρίσκεται νότια του Χιούστον, το οποίο η εταιρεία έχει δηλώσει ότι παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει την ισοδύναμη κατανάλωση 70.000 σπιτιών.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί