Στους κορυφαίους της GC Powerlist του Legal 500 η Κάτια Σάντη

Σημαντική διάκριση για την Κάτια Σάντη, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας και Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, η οποία έχει επιλεγεί, για τρίτη φορά, στους κορυφαίους νομικούς του καταλόγου GC Powerlist: Greece and Cyprus 2023 του Legal 500.

Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες κατατάξεις παγκοσμίως για τις δικηγορικές εταιρείες και τους δικηγόρους.

Καθώς η λίστα ξεχωρίζει τα 100 μεγαλύτερα νομικά ταλέντα σε Ελλάδα και Κύπρο η κυρία Σάντη συγκαταλέγεται στους νομικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν πετύχει να προωθήσουν καινοτομίες στις εταιρείες τους χωρίς υψηλό κόστος στην κατηγορία “Financials”.

Κληθείσα να αναφέρει μια καινοτομία που έχει εφαρμόσει, η κυρία Σάντη σχολιάζει:

«Η νομική μονάδα έχει χωριστεί σε τρεις ομάδες και κάθε μια από αυτές χειρίζεται αιτήματα για νομικές συμβουλές από συγκεκριμένα τμήματα και τομείς της τράπεζας.

Δημιουργήθηκε ένα εξειδικευμένο σύστημα νομικών συμβούλων (με την χρήση εσωτερικών πόρων πληροφορικής, επομένως με λογικό κόστος) προκειμένου να λαμβάνει τέτοια αιτήματα και να τα κατανέμει αυτόματα στην αντίστοιχη ομάδα ανάλογα με την προέλευσή τους, για παράδειγμα, τα αιτήματα από το τμήμα ταμειακής διαχείρισης εκτρέπονται αυτόματα στην ομάδα Γ, ενώ τα αιτήματα από το τμήμα εταιρικής τραπεζικής εκτρέπονται στην ομάδα Α.

Με αυτό τον τρόπο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητά μας, καθώς τα αιτήματα διεκπεραιώνονται από εκείνους που έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Δεν χάνεται χρόνος για να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει να διεκπεραιώσει κάθε αίτημα ενώ μέσω της εισαγωγής κατηγοριοποίησης των ερωτημάτων (στη βάση προτεραιότητας) και τα χρονικά περιθώρια ανταπόκρισης μέσω του συστήματος, δίνεται η απαιτούμενη σημασία σε σύντομο χρόνο, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη υποβολή των απαντήσεων».

Όπως αναφέρεται στην έκδοση η μεγαλύτερη πρόκληση, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι νομικοί σύμβουλοι σε Κύπρο και Ελλάδα ήταν η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και η αναδιάρθρωση των νομικών ομάδων ώστε να αποτελούν κεντρικό βραχίονα της κάθε επιχείρησης.

Η Κάτια Σάντη κατέχει τη θέση της Διευθύντριας της Νομικής Υπηρεσίας και της Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από τον Ιούλιο και Νοέμβριο του 2014, αντίστοιχα.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LL.B.) από το Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένου Βασιλείου και Barrister-at-Law μέλος του Gray's Inn από το 1989. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης