Φοιτητική εστία, χώροι άθλησης και πάρκινγκ στη σχολή ΤΕΠΑΚ από Δήμο Πάφου

Υπόδειγμα διοργάνωσης επιθυμεί να καταστεί ο περιβάλλων χώρος της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, λέει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος αναφέρεται σε δύο έργα που θα κοστίσουν εκατομμύρια ευρώ τα οποία δρομολογεί ο Δήμος.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, 18 τ.μ. θα τοπιοτεχνηθούν με πράσινο, χώρους στάθμευσης, γήπεδα και παιδικές χαρές.

Θεωρώντας την ίδρυση της Σχολής του ΤΕΠΑΚ στην πόλη μας βάση για νέα έργα με κοινωνικό πρόσημο και προχωρώντας ένα βήμα μπροστά, ο Δήμος ανέλαβε το σχεδιασμό δύο έργων ανέφερε ο κ. Φαίδωνος,  που θα ενισχύσουν το εγχείρημα και θα εμπλουτίσουν τις υποδομές υποστήριξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην πόλη.

Το πρώτο έργο συνέχισε, είναι η Φοιτητική Εστία Δήμου Πάφου, οι εργασίες κατασκευής της οποίας άρχισαν στο τεμάχιο που ο Δήμος απέκτησε πρόσφατα με αγορά και το οποίο βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα από αυτό το χώρο.

Πρόκειται συμπλήρωσε, για πολύ σημαντικό έργο, προϋπολογισμού €11.750.000 πλέον ΦΠΑ, δυναμικότητας 203 δωματίων, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει σε όλο το φάσμα του ο Δήμος όπως  χρηματοδότηση, σχεδιασμός, κατασκευή και εξοπλισμός, επίβλεψη εκτέλεσης, διαχείριση.

Το δεύτερο έργο είναι, όπως είπε, ο Δήμαρχος Πάφου, η διαμόρφωση 32 τεμαχίων στην περιβάλλουσα το κτήριο αυτό περιοχή σε χώρους άθλησης και αναψυχής και σε χώρους στάθμευσης για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία της Σχολής.

Πρόσθεσε πως ο στόχος είναι η δημιουργία συνεργειών στο πλαίσιο ενός συμπλέγματος υποδομών με τον ίδιο παρονομαστή.

Όσον αφορά το κόστος του έργου και τις πηγές χρηματοδότησής του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως το συνολικό κόστος του Κτηρίου της Σχολής, δηλαδή ανέγερση και εξοπλισμός, ανήλθε σε €20,3 εκατ. περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Από αυτό το σύνολο, ποσό €2,8 εκατ. έχει αναληφθεί από το ΤΕΠΑΚ και το υπόλοιπο θα αντληθεί από το Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Την ενσωμάτωσή τους στα έργα της μαρίνας Λάρνακας ζητούν οι 15 απολυθέντες της Kition
Οι μικρές και μεγάλες μοτοσικλέτες στους δρόμους της Κύπρου-Οι πρώτες σε εγγραφές μάρκες
Μετά την έλλειψη προσωπικού, το στεγαστικό δυσκολεύει το λιανεμπόριο-Αίτημα για εργατικές κατοικίες σε αγροτικές περιοχές
Βήματα σε ναρκοπέδιο... Με το βλέμμα στο Λονδίνο για το τερματικό, «γυμνό» καλώδιο ο Great Sea Interconnector
Μεγάλος πονοκέφαλος τα οργανωμένα ταξίδια στα κατεχόμενα-Πυρά κατά της Κυβέρνησης στην Βουλή
Προς άνοιγμα η αγορά φυσικού αερίου στην Κύπρο και τερματικό στη βάση του γερμανικού μοντέλου
Τα είπαν μεταξύ τους για τα ταξίδια από και προς τα κατεχόμενα-«Θέμα διαφύλαξης των εθνικών συμφερόντων»
Ηλεκτρική διασύνδεση στο… περίπου-Ασάφειες, διαφορετικές αναγνώσεις και «ορφανό» ρίσκο
Στο φουλ η εμπορική κίνηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς-Αγορές της τελευταίας στιγμής
Οι πυλώνες της εθνικής στρατηγικής που θέλει να καταστήσει ελκυστικό προορισμό για κρουαζιέρες την Κύπρο