Powered by

Νέο σχέδιο επιχορήγησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων-Πότε θα προκηρυχθεί

Eντός Δεκεμβρίου 2023 θα προκηρυχθεί το νέο σχέδιο επιχορήγησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Σημειώνεται ότι το σχέδιο θα αφορά σε χορηγία για αγορά τόσο ηλεκτροκίνητων οχημάτων όσο και οχημάτων χαμηλών εκπομπών CO2 μέχρι (50 γρ./χιλ.), καθώς και απόσυρση παλαιών ρυπογόνων οχημάτων.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο αντίστοιχα σχέδια χορηγιών με μεγάλη απήχηση. Το Υπουργείο αναφέρει ότι τα σχέδια επιχορήγησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου του για μείωση των ρύπων στις μεταφορές, βάσει των δεσμεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καταγράφονται στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα 2021-2030.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τα σχέδια επιχορήγησης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δειτε Επισης

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν