Αντίστροφη μέτρηση για το «Ενοίκιο έναντι Δόσης»-Το αντικίνητρο για τους δανειολήπτες

Ξεκινά αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή του Σχεδίου «Ενοίκιο έναντι Δόσης» και η επικοινωνιακή καμπάνια από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) σε σχέση με το Σχέδιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παντελή είπε ότι αρχές Νοεμβρίου θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση η ΚΕΔΙΠΕΣ, με την οποία θα ενημερώνει για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέσω της επικοινωνιακής καμπάνιας, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων που δήλωσαν συμμετοχή στο Σχέδιο να ενημερώσουν τους πελάτες τους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο Σχέδιο.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών είπε ακόμη ότι μόλις ανακοινωθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ η έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου, ο δικαιούχος δανειολήπτης θα μπορεί να μεταβεί στο τραπεζικό του ίδρυμα ή στην εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων που βρίσκεται το δάνειο του για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο Σχέδιο.

Ωστόσο, ο κ. Παντελή είπε πως «το γεγονός ότι ανακοινώνουμε αναστολές εκποιήσεων δεν είναι βοηθητικό, διότι αφαιρεί το κίνητρο του δανειολήπτη να ενταχθεί στο Σχέδιο».

Τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο έχουν δηλώσει τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Astrobank και Eurobank.

Από πλευράς εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ΚΕΔΙΠΕΣ, B2Kapital, CAC Coral, Gordian, Sky CAC και Themis Portfolio Management.

Δειτε Επισης

Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί
Γενικό Λογιστήριο: Αίτημα για παράταση στην υλοποίηση του «Οικία» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024
Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις
Ιδού το «ενοίκιο έναντι δόσης»-Οι βασικοί όροι του σχεδίου, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα
Με νόμο, δυνατότητα στον ΟΧΣ για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων
Ελληνική Τράπεζα: Δεν αγγίζουν χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους οι νέες χρεώσεις από 2 Ιανουαρίου
Λαγκάρντ: Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νίκη επί του πληθωρισμού
Βλέπει δεσμούς της Κύπρου με τη Ρωσία ο S&P.... «Θα μπορούσαν να απειλήσουν και τον τραπεζικό της τομέα»
Στην ΕΠΑ η απόκτηση επενδυτικού πακέτου της Ελληνικής από την PIMPCO-Τα ΜΕΔ, η APS και τα ομόλογα