Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση ότι ο ιδρυτής, και επί 30 χρόνια Πρόεδρος του CIIM, Γιαννάκης Ιωαννίδης απεβίωσε χθες, σε ηλικία 83 ετών, την ημέρα των γενεθλίων του.

Το Cyprus International Institute of Management και το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, στο οποίο έχει μετεξελιχθεί το CIIM, τιμούμε την μνήμη του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους στενούς συγγενείς και φίλους του.

Ο Γιαννάκης Ιωαννίδης ήταν ένας οξυδερκής οικονομολόγος που αποφοίτησε από το London School of Economics, και διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως (CDB) για 35 χρόνια.

Του πιστώνεται η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας μετά την τουρκική εισβολή του 1974 μέσω του δανεισμού από τη CDB και των οικονομικών συμβουλών του προς τους Προέδρους και τους Υπουργούς Οικονομικών στα μεταπολεμικά χρόνια καθώς και μέσω της προώθησης των ιδιωτικών επενδύσεων στον τουρισμό, τον κατασκευαστικό τομέα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Η Κύπρος χρωστάει πολλά στο άξιο αυτό τέκνο της που άφησε την σφραγίδα του σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Εκτός από το CIIM που ίδρυσε το 1990, ο Γιαννάκης Ιωαννίδης πρωτοστάτησε στη ίδρυση του Cyprus Institute (CyI), ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος, παγκοσμίου επιπέδου, με ισχυρό επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό.

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού ως, ένα ίδρυμα που μετεξελίχθηκε από το CIIM, κληρονομώντας τη φήμη και τα προγράμματά του, τιμά τον Γιαννάκη Ιωαννίδη για την προσφορά του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη κληρονομιά που άφησε στο νέο-ιδρυθέν Πανεπιστήμιο. Αιωνία του η μνήμη.

Δειτε Επισης

Δύο νέοι συνέταιροι στην ΕΥ Κύπρου
HUMED: Το success story δύο φοιτητών που αλλάζει τα δεδομένα στην οδοντιατρική
Η Έλενα Κ. Τσολάκη ανάμεσα στις 100 κορυφαίες γυναίκες στην αρχιτεκτονική παγκοσμίως
Ο Κώστας Γαλαταριώτης πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ
Ο Θ. Καζάκος πρώτος Εγκεκριμένος Λομπίστας στο Μητρώο Λομπιστών της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς
Συνεχίζει ως «Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως για τη Ναυτιλία» του ΔΝΟ ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης
Η Άννα Χαραλάμπους αναλαμβάνει General Manager στην Bold Marketing
Λία Ριρή: Στον Invest Cyprus με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Super μουσική από Super καλλιτέχνες
Πενθεί ο επιχειρηματικός κόσμος… Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Λευκαρίτης