Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση ότι ο ιδρυτής, και επί 30 χρόνια Πρόεδρος του CIIM, Γιαννάκης Ιωαννίδης απεβίωσε χθες, σε ηλικία 83 ετών, την ημέρα των γενεθλίων του.

Το Cyprus International Institute of Management και το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, στο οποίο έχει μετεξελιχθεί το CIIM, τιμούμε την μνήμη του και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους στενούς συγγενείς και φίλους του.

Ο Γιαννάκης Ιωαννίδης ήταν ένας οξυδερκής οικονομολόγος που αποφοίτησε από το London School of Economics, και διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως (CDB) για 35 χρόνια.

Του πιστώνεται η ανάκαμψη και ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας μετά την τουρκική εισβολή του 1974 μέσω του δανεισμού από τη CDB και των οικονομικών συμβουλών του προς τους Προέδρους και τους Υπουργούς Οικονομικών στα μεταπολεμικά χρόνια καθώς και μέσω της προώθησης των ιδιωτικών επενδύσεων στον τουρισμό, τον κατασκευαστικό τομέα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Η Κύπρος χρωστάει πολλά στο άξιο αυτό τέκνο της που άφησε την σφραγίδα του σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

Εκτός από το CIIM που ίδρυσε το 1990, ο Γιαννάκης Ιωαννίδης πρωτοστάτησε στη ίδρυση του Cyprus Institute (CyI), ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος, παγκοσμίου επιπέδου, με ισχυρό επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό.

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού ως, ένα ίδρυμα που μετεξελίχθηκε από το CIIM, κληρονομώντας τη φήμη και τα προγράμματά του, τιμά τον Γιαννάκη Ιωαννίδη για την προσφορά του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη κληρονομιά που άφησε στο νέο-ιδρυθέν Πανεπιστήμιο. Αιωνία του η μνήμη.

Δειτε Επισης

Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών