Powered by

Κώστας Κωνσταντίνου: Αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας η Κύπρος

Σημαντικότατος για την κυπριακή οικονομία και βαρυσήμαντος παράγοντας ευημερίας και ανάπτυξης της χώρας αναδεικνύεται ο τουρισμός κρουαζιέρας, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού, Κώστας Κωνσταντίνου ο οποίος, αναφερόμενος στον εξελίξεις στην περιοχή και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν, διεμήνυσε πως το Υφυπουργείο "παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή".

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση αυτή, ειδικότερα εάν η κρίση δεν τερματιστεί σύντομα, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας, σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Εναπόκειται σε όλους μας να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης και να ελαχιστοποιήσουμε, τις οποίες επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ», ήταν το μήνυμά του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως επαφίεται σε όλους μας να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου, το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και τις μοναδικές εμπειρίες.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι, κατά τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, η αύξηση του βαθμού ικανοποίησης των επισκεπτών από τη συνολική εμπειρία τους στο νησί μας.

«Η βελτίωση των αξιολογήσεών τους για τον προορισμό συνεπάγεται τη συνέχιση συμπερίληψης της Κύπρου στα δρομολόγια κρουαζιέρας, όπως και την αύξηση της συχνότητας επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στο νησί», είπε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στα οποία έκανε αναφορά, η βιομηχανία του τουρισμού κρουαζιέρας αποτελεί παγκοσμίως αναδυόμενο τομέα και παρουσιάζει εκπληκτικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο συμβάλλει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία, μέσω των τουριστικών δαπανών και της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων», είπε.

Το τουριστικό ρεύμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τη διακίνηση και φιλοξενία επιβατών από όλο τον κόσμο, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ασία και Αυστραλία.Τα δρομολόγια των εταιρειών κρουαζιέρων εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες και συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, ο τουρισμός κρουαζιέρας εξελίσσεται σε σημαντικότατη μορφή τουρισμού για την κυπριακή οικονομία και καθοριστικό παράγοντα ευημερίας και ανάπτυξης της χώρας, εκτίμησε ο Γενικός Διευθυντής.

Καθώς οι ταξιδιώτες επιζητούν μοναδικές εμπειρίες και νέους προορισμούς, ο τουρισμός κρουαζιέρας εκφράζει την αυξανόμενη τάση για άνεση, πολυτέλεια, περιπέτεια, πολιτιστική εμβάθυνση και γενικότερα διεύρυνση της τουριστικής εμπειρίας.

«Είναι γεγονός, πως η Κύπρος, με τη μοναδική γεωγραφική θέση και τον πολιτιστικό πλούτο της, αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας», σχολίασε.

O Δρ. Κωνσταντίνου μιλούσε στο Συνέδριο με τίτλο "Πλοήγηση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας» που πραγματοποίησε το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Δειτε Επισης

Λένε «οui» στην Κύπρο οι Γάλλοι τουρίστες-Μεγάλη αύξηση και προς νέο ρεκόρ αφίξεων στην χώρα μας
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
30 χρόνια αριστείας: Γιορτάζοντας την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Το City of Dreams Mediterranean φιλοξενησε το Macao Roadshow
Ανακήρυξε τέσσερα ζευγάρια «Πρέσβεις Τουρισμού» ο Δήμος Αγίας Νάπας-Πόσες φορές την επισκέφθηκαν την πόλη
Έσπασε το ρεκόρ στις μηνιαίες αφίξεις τουριστών του Αυγούστου-Αύξηση 4,1% στις αφίξεις του οκταμήνου
Νέες στρατηγικές ‘revenue management’ & ‘digital marketing’ στα ξενοδοχεία
Gloria Jean’s Coffees: Ολοκλήρωση ανακαινίσεων και πλήρως ανανεωμένο Gloria Jean’s Kiosk προσεχώς στο Μall of Cyprus
McDonald’s: Πώς οι ψηφιακές παραγγελίες αλλάζουν το τοπίο των fast food
Η νέα τοποθεσία του Ariston στην Έγκωμη μετά το τέλος εποχής από το κέντρο