Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Συνταξιοδοτικό Φόρουμ: Παρουσίαση μεγάλης έρευνας για συντάξεις στην Κύπρο

Τα Ταμεία Προνοίας έχουν αποκτήσει μια δυναμική τα τελευταία έτη με μεγάλους οργανισμούς να επιλέγουν το συγκεκριμένο όχημα χρηματοδότησης συνταξιοδοτικών παροχών.

Πρόκειται για ταμεία που δεν προσφέρουν μόνο οικονομική προστασία στους εργαζόμενους, αλλά δημιουργούν επίσης μια σταθερή πηγή χρηματοδότησης για επενδύσεις. Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της μακροπρόθεσμης οικονομικής σταθερότητας, μεγάλοι οργανισμοί απευθύνονται συχνά σε αυτά τα ταμεία για να διασφαλίσουν το μέλλον των εργαζομένων τους και να δημιουργήσουν βιώσιμες κοινότητες.

Οι διαχειριστικές επιτροπές αυτών των ταμείων, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του δυναμικού οικονομικού περιβάλλοντος, αναζητούν συχνά τη στήριξη εξειδικευμένων επαγγελματιών στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων, προκειμένου να λάβουν βέλτιστες αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μελών τους.

Η τελευταία έρευνα της Aon θα παρουσιαστεί στο προσεχές 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ. Η έρευνα, που θα αναλυθεί από τον Στέλιο Πέτρου, Senior Consultant, Wealth Solutions της εταιρείας θα αναδείξει τις κύριες παραμέτρους σχεδιασμού που ακολουθούν οι Οργανισμοί καθώς και τις προτεραιότητες και προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Who is who

Ο Στέλιος Πέτρου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον με πτυχίο BSc (First Class Hons) στα Μαθηματικά με αναλογιστική επιστήμη. Κατέχει επίσης MSc από το Πανεπιστήμιο του Kent στην εφαρμοσμένη αναλογιστική επιστήμη. Είναι συνδεδεμένο μέλος του UK Institute of Actuaries. Μετά την αποφοίτησή του το 2010, εντάχθηκε στην Aon όπου σταδιακά εξελίχθηκε σε Ανώτερο Σύμβουλο.

Τα κύρια καθήκοντά του περιλαμβάνουν τη διενέργεια αναλογιστικών αποτιμήσεων χρηματοδότησης για εταιρικά συστήματα και συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, λογιστικές αποτιμήσεις σύμφωνα με διάφορα πρότυπα, ασκήσεις συγκριτικής αξιολόγησης, οικονομικές αξιολογήσεις συνταξιοδοτικών συστημάτων, καθώς και την παροχή γενικής υποστήριξης σε τοπικούς και διεθνείς συνταξιοδοτικούς πελάτες.

Το συνταξιοδοτικό οικοσύστημα

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου για να εντοπίσει και να αναλύσει τις πιο πρόσφατες τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καταφθάσουν στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia για να μιλήσουν για τα σημαντικότερα ζητήματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που ήδη αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να χειριστούν στο εγγύς μέλλον. Παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν εξάλλου πολιτικοί αξιωματούχοι και κυβερνητικά στελέχη.

Ακόμη θα επεξηγηθεί η πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της επάρκειας των συντάξεων, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις οι εκκλήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον πρώτο πυλώνα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα και ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τρίτου πυλώνα; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν από τον Επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου σε μια συζήτηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι σύνεδροι θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως επίσης και τη Διαχείριση κινδύνου σε περιόδους αβεβαιότητας καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, συντάξεων DC κ.α.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ

Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα, Eurobank Cyprus

Υποστηρικτής: EFFECT (GR)
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio