Δρ. Χατζηκυπριανού: Η καθοριστική απόφαση για την προοπτική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου(vid)

«Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα στην επαγγελματική μου πορεία ήταν όταν αποφασίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου να εισάγουμε στο Πανεπιστήμιο την Ιατρική και την Οδοντιατρική Σχολή, αλλά ιδιαίτερα τη δημιουργία του παραρτήματος της Ιατρικής στη Φρανκφούρτη», υπογραμμίζει ο CEO και πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού.

Ο Δρ. Χατζηκυπριανού, απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

«Η συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι ότι η επιτυχία είναι πρόσκαιρη και ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιτυχίας είναι η αλαζονεία και η έπαρση», ανέφερε ο Δρ. Χατζηκυπριανού, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να λάβει, ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού είπε πως αφορά την εισαγωγή της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο, απόφαση που λήφθηκε το 2013 μέσα στην οικονομική κρίση και αποτελεί τεράστια επένδυση.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε μια τεράστια επένδυση για την εισαγωγή της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα μια καταλυτική απόφαση για την μετέπειτα πορεία και προοπτική του πανεπιστημίου», υπέδειξε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμα:

Η επαγγελματική πορεία του Δρος Χριστόφορου Χατζηκυπριανού

Ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού είχε ανέκαθεν ως στόχο τη δημιουργία ενός ποιοτικού αλλά και μακροχρόνια βιώσιμου πανεπιστημίου, τον οποίο διαχρονικά υπηρετεί από τη θέση του CEO και του προέδρου του Συμβουλίου.

Η δράση του εκτείνεται και εκτός των ορίων της Κύπρου, καθώς είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Galileo Global Education, που διαχειρίζεται 54 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε 13 χώρες, του διοικητικού Συμβουλίου της Logicom Group και κριτής στα European Business Awards.

Συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές επιτροπές και είναι γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων.

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία Fulbright και κατέχει πτυχίο BSc στο industrial technology, μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και διδακτορικό στο higher education.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Ολοκληρώθηκε το «Meet & Greet» μέσω του McDonald’sApp-Οι νικητές γνώρισαν τον Χρήστο Μάστορα
Τρεις εταιρείες στον Εναέριο Λεμεσού διοργανώνουν αιμοδοσία «Ανοιχτή σε Όλους»
«Makers Fair 2024»: Ανοικτό κάλεσμα σε δημιουργούς να συμμετάσχουν
Το μέλλον της λογιστικής: Τι προβλέπουν Deloitte, PwC και KPMG Κύπρου
ΕΤΕΚ: Προτεραιότητα η προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία-Εκστρατεία ευαισθητοποίησης
Nicholas Zoe Foundation: Ενισχύει με $100.000 ερευνητικό έργο για θεραπεία ογκολογικών παθήσεων παιδιών