Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Δρ. Χατζηκυπριανού: Η καθοριστική απόφαση για την προοπτική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου(vid)

«Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα στην επαγγελματική μου πορεία ήταν όταν αποφασίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου να εισάγουμε στο Πανεπιστήμιο την Ιατρική και την Οδοντιατρική Σχολή, αλλά ιδιαίτερα τη δημιουργία του παραρτήματος της Ιατρικής στη Φρανκφούρτη», υπογραμμίζει ο CEO και πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού.

Ο Δρ. Χατζηκυπριανού, απέσπασε βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards. Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

«Η συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι ότι η επιτυχία είναι πρόσκαιρη και ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιτυχίας είναι η αλαζονεία και η έπαρση», ανέφερε ο Δρ. Χατζηκυπριανού, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των 10ων KEBE Business Lead Awards.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να λάβει, ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού είπε πως αφορά την εισαγωγή της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο, απόφαση που λήφθηκε το 2013 μέσα στην οικονομική κρίση και αποτελεί τεράστια επένδυση.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε μια τεράστια επένδυση για την εισαγωγή της ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα μια καταλυτική απόφαση για την μετέπειτα πορεία και προοπτική του πανεπιστημίου», υπέδειξε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμα:

Η επαγγελματική πορεία του Δρος Χριστόφορου Χατζηκυπριανού

Ο Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού είχε ανέκαθεν ως στόχο τη δημιουργία ενός ποιοτικού αλλά και μακροχρόνια βιώσιμου πανεπιστημίου, τον οποίο διαχρονικά υπηρετεί από τη θέση του CEO και του προέδρου του Συμβουλίου.

Η δράση του εκτείνεται και εκτός των ορίων της Κύπρου, καθώς είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Galileo Global Education, που διαχειρίζεται 54 πανεπιστημιακά ιδρύματα σε 13 χώρες, του διοικητικού Συμβουλίου της Logicom Group και κριτής στα European Business Awards.

Συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές και αθλητικές επιτροπές και είναι γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων.

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας, σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία Fulbright και κατέχει πτυχίο BSc στο industrial technology, μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και διδακτορικό στο higher education.

Δειτε Επισης

Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία