Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

3η Ομιλία παρακίνησης από το Enavsma με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία παρακίνησης από το Enavsma Foundation με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας. Μια ακόμα ξεχωριστή και καθηλωτική παρουσίαση, αναδεικνύοντας ανθρώπους πρότυπα και ιστορίες που εμπνέουν.

Η 3η ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης διοργανώθηκε από το Enavsma Foundation και το Cyprus Seeds, στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, φιλοξενώντας τις ιστορίες επιτυχίας τεσσάρων διακεκριμένων γυναικών με τίτλο «Σπουδαίες γυναίκες στη βιοτεχνολογία και την επιστημονική καινοτομία: Ο δρόμος προς την επιτυχία».

Μετά τη φιλοξενία του Έλληνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη το 2019 και των Κύπριων Ολυμπιονικών Κυριάκο Ιωάννου και Μίλαν Τραΐκοβιτς το 2022, φέτος η εκδήλωση αφιερώθηκε σε γυναίκες που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της βιοτεχνολογίας και της επιστημονικής καινοτομίας, σε μια μοναδική σύγκλιση παρουσιάσεων και κεντρικών ομιλιών. Ειδικότερα, η κα. Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου, διευθύνουσα σύμβουλος του Cyprus Seeds, ανέπτυξε τον ρόλο του Cyprus Seeds στην προώθηση της επιστημονικής καινοτομίας, ενώ η καθηγήτρια Φώφη Κωνσταντινίδου του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασε την καινοτόμα θεραπευτική πλατφόρμα, CAT –BRAIN. Ακολούθως, η Δρ. Μαριάννα Προκόπη Δημητριάδη, ιδρύτρια των Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd και RSL Revolutionary Labs Ltd, μίλησε για το «Έναυσμα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη καλλιέργειας της καινοτομίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις στην Κύπρο. Tέλος, η κα. Άννα Πρωτόπαπα πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος και νυν Πρόεδρος της Mersana Therapeutics μίλησε για το ταξίδι της στη βιοτεχνολογία και τις έρευνες στη θεραπεία του καρκίνου.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στις ομιλήτριες και τους παρευρισκόμενους, μεταφέροντας γνώσεις και εμπειρίες για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, για τις προσωπικές τους επιλογές, αλλά και για το πώς το όραμα μπορεί να γίνει πράξη.

Από την πλευρά της, η Νατάσσα Μιχαηλίδου πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Enavsma Foundation μίλησε για τη δημιουργία, τη φιλοσοφία και τους στόχους του ιδρύματος, τους οποίους στηρίζει περήφανα η Ελληνική Τράπεζα και οι οποίοι περιλαμβάνουν τη στήριξη σε φοιτητές που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω, ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές. Με αυτό τον τρόπο, το ίδρυμα δίνει τα εφόδια σε νέους ανθρώπους με όραμα να ανοίξουν τα φτερά τους και να εξελιχθούν στους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο.

«Στην Ελληνική Τράπεζα επιδιώκουμε όσο μπορούμε να ενθαρρύνουμε ανθρώπους με όραμα, να στηρίξουμε την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία μας», ανέφερε η λειτουργός τύπου και επικοινωνίας της Ελληνικής Τράπεζας, Μαρία Πηλείδου.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol