Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ασφαλές Παιχνίδι: Ο ρόλος του κλάδου στη διαφύλαξη της προστασίας των παικτών

Σειρά από πρακτικές και πρωτοβουλίες λαμβάνουν οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών με σκοπό την προστασία των παικτών. Ο κλάδος έχει άλλωστε βαρύσμαντο ρόλο στη διαφύλαξη της προστασίας των παικτών τόσο μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο και δια μέσου υιοθέτησης εργαλείων αυτοπεριορισμού, έρευνας, ανάλυσης και επαγγελματική κατάρτισης των εργαζόμενών τους.

Καθοριστική είναι η συνεργασία με οργανώσεις που προσφέρουν υποστήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς και η επένδυση σε έρευνα για καλύτερη κατανόηση της προβληματικής συμπεριφοράς και ανάπτυξης των αποτελεσματικών πρακτικών.

Για τον ζωτικό ρόλο του κλάδου στην προστασία των παικτών μέσω της συνεχούς βελτίωσης των προτύπων ασφαλείας και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την υγιή συμπεριφορά κατά το παίξιμο (και όχι μόνο) συζήτησαν ειδικοί επι του θέματος στο 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Στο πάνελ κάθισαν και συνομίλησαν οι Νίκος Νίκαρης , Senior Business Development Consultant, bet365, Ιωάννης Σπανδουδάκης, Chief Compliance and Regulatory Affairs Officer, Kaizen Gaming Ltd, Simon Vincze, Sustainable & Safer Gambling Lead, Casino Guru, Σλοβακία και Κατερίνα Γιαννακάκου, Legal Manager – Responsible Gaming & Corporate Compliance, ΟΠΑΠ.

Η τεχνολογία άλλαξε την αγορά, είπε ο κ.Νίκαρης, όπως και ότι η βιομηχανία έγινε πιο ευαίσθητη και με συνείδηση. Σχετικά με την υπευθυνότητα της εταρείας, αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα safer gambling που παρέχει στους παίκτες σημαντικές πληροφορίες για να βοηθηθούν όταν το χρειάζονται.

Ο κ.Σπανδουδάκης είπε: «Θέλουμε να επικεντρωθούμε στον πελάτη και να βεβαιωθούμε ότι βλέπει το παιχνίδι σαν ψυχαγωγία και ότι αισθάνεται καλά, πάρα σαν έναν τρόπο με τον οποιο θα γίνει πλούσιος και θα αφήσει τη δουλειά του».

Ο Simon Vincze εξήγησε τι κάνει ο affiliated στον τομέα και πώς συνεισφέρει. Είπε επίσης για την παροχή ενημέρωσης από πλευράς της εταιρείας και της δημιουργίας παιχνιδιού μέσω του οποίου οι παίκτες, παίζοντας, πληροφορούνται για τους πιθανούς κινδύνους στο στοίχημα.

Η κ.Γιαννακάκου είπε ότι το ασφαλές παιχνίδι σημαίνει ασφαλές περιβάλλον όπου οι παίκτες δεν αντιμετωπίζουν προβληματικές συμπεριφορές. «Το υπεύθυνο παιχνίδι προωθεί τη βιωσιμότητα», δήλωσε, λέγοντας ότι στην περίπτωση της ΟΠΑΠ θα αξιοποιηθεί η Τεχνική Νοημοσύνη και το machine learning για πρόληψη και ασφαλές παιχνίδι.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν η Laura Da Silva Sustainability Director της SG:Certified.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του IN Business: Οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards
Μαρίνα Χατζημανώλη: Μεγάλη επιτυχία η επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ
Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο-Επανεξελέγη στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Στην 1η θέση του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού η Ελλάδα
Η πράσινη μετάβαση και οι στόχοι της Ε.Ε. σε ημερίδα του Ινστιτούτου Κύπρου
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA δέχεται νέες αιτήσεις για startups
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο 2ο Cyprus Job Fair-Το μήνυμά του σε όσους αναζητούν εργασία(pics)
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις
ΙδΕΚ: Αυξημένο ενδιαφέρον για το Disrupt-Νέα καταληκτική ημερομηνία και επιπρόσθετος προϋπολογισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από την Imperio