Διαφημίσεις και στοίχημα: Tι λένε ειδικοί και εκπρόσωποι εταιρειών

Σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στον κόσμο της στοιχηματικής δραστηριότητας, στη διαφήμιση και την ρύθμισή της. Ο τομέας των αθλητικών στοιχημάτων έχει άλλωστε γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστικός.

Οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν αυξήσει τις διαφημίσεις τους σε τηλεόραση, διαδίκτυο και κοινωνικά δίκτυα. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί στις διαφημίσεις αθλητικών στοιχημάτων για να προστατευτούν ανήλικοι και ευαίσθητα κοινά.

Τα πιο πάνω αναλύθηκαν σε συζήτηση-πάνελ από την Βασιλική Πανούση, Manager EU Affairs του EGBA, τον Dr. Alan Littler, Δικηγόρο του Kalff Katz & Franssen Attorneys at Law και την Κατερίνα Παπαγεωργίου, Δικηγόρος της Parimatch, κατά το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Τη συζήτηση, που φέρει την θεματική «Διαφήμιση, πρόσφατες απαγορεύσεις και μελλοντικές τάσεις», συντόνισε ο Dr. Joerg Hofmann, Partner with MELCHERS law firm, Γερμανία.

Η Βασιλική Πανούση παρουσίασε ένα χάρτη με τις χώρες και τις απαγορεύσεις στο στοίχημα και τους περιορισμούς. Συνέστησε όπως βρεθεί η ισορροπία στο πώς και πόσο προωθούμε διαφημιστικά το στοίχημα. «Έχουμε παραδείγματα από υπεύθυνες διαφημίσεις» είπε υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν οδηγοί για το πώς δημιουργεί κανείς διαφημίσεις στο σωστό πλαίσιο.

Ο Dr. Alan Littler είπε πως υπάρχει μια σειρά από παράγοντες περιορισμού στη διαφήμιση. Ανέλυσε τις τάσεις της συμμόρφωσης και τις σημαντικότερες που σηματοδότησαν την περσινή χρονιά κάνοντας αναφορά στον τρόπο που επηρεάζουν μεγάλες αθλητικές χορηγίες και άλλα γεγονότα του αθλητισμού.

Η Κατερίνα Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην ευθύνη της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) και άλλων αρχών για την προστασία των παικτών. Οι διαφημίσεις χρειάζεται να περάσουν από εγκρίσεις κάτι που προκαλεί καθυστερήσεις, είπε, και πως «το μομέντουμ είναι σημαντικό». Συνέστησε την ευελιξία των υφιστάμενων περιορισμών έναντι της αυστηροποίησης και τη μεγαλύτερη ενημέρωση των παικτών.

Δειτε Επισης

Όταν ο ρόλος συναντά την προσωπικότητα
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Taste Cyprus 2025 by Mare Resorts: Η γευστική εμπειρία του καλοκαιριού συνεχίζεται-Δείτε πού και πότε
ΟΕΒ: Δυσανάλογο μέτρο με απρόβλεπτες συνέπειες για την αλυσίδα εφοδιασμού η απεργία μεταφορέων Α’
Εναρκτήρια εκδήλωση του Ερευνητικού Κέντρου Μνημοσύνη από την έδρα UNESCO του ΤΕΠΑΚ
Με πυξίδα τη βιωσιμότητα το ΙΝΓΚ πρωτοπορεί για τρίτη χρονιά-Διάκριση στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία
Βιωματικό εργαστήριο για τη μεταγεννητική περίοδο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Η ΟΜΟΝΟΙΑ πιστοποιήθηκε με το ISO 37001 κατά της δωροδοκίας της και διαφθοράς
Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία