Σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδόχοι για το Ισραήλ-«Υπάρχουν κρατήσεις που χάνονται και που κερδίζονται»

Tην ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κύπρου διά στόματος του Προέδρου του Θάνου Μιχαηλίδη αναφορικά με την κατάσταση στο Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το Ισραήλ αποτελεί την δεύτερη πιο σημαντική αγορά στην Κύπρο, και αυτές οι εξελίξεις ανησυχούν τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Κύπρου.

Είμαστε είπε, κάθετα εναντίον αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας που έχει γίνει σε βάρος των ανθρώπων του Ισραήλ και εξέφρασε την λύπη του για τις τελευταίες εξελίξεις. Ελπίζουμε συνέχισε, η όλη κατάσταση, να έχει αίσιο τέλος.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η εισβολή στο Ισραήλ αποτελεί ένα ανθρώπινο δράμα που εξελίσσεται σε μια γειτονική χώρα, που τυγχάνει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Μέλημα μας συνέχισε, είναι να σταματήσει ο πόλεμος σημειώνοντας πως οι εικόνες από το Ισραήλ είναι τραγικές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα ανέφερε πως μετά την έναρξη των εχθροπραξιών κάποιοι έφυγαν πιο γρήγορα, κάποιοι παρέμειναν στην Κύπρο μία με δύο ημέρες περισσότερο, ενώ κάποιοι ήρθαν στην Κύπρο για λίγο διάστημα και εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσουν για αλλού. Επίσης κάποιοι άλλοι έρχονται στην Κύπρο για λίγες ημέρες με την ελπίδα ότι θα καταλαγιάσει η κατάσταση και να επιστρέψουν σπίτι τους.

«Υπάρχουν κρατήσεις που χάνονται και που κερδίζονται», είπε.  

Σχετικά με τις πληρότητες του Οκτωβρίου ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι υψηλές και κυμαίνονται στο 85% ενώ τον  Νοέμβριο θα εισέλθουμε στην χειμερινή περίοδο όπου υπάρχουν πληρότητες αλλά σίγουρα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβρη που θεωρείται και ο τελευταίος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου.  

Δειτε Επισης

Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό
Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Κ. Κουμής: Έκδηλη πλέον η ανάγκη για μόνο στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ