Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Λουκάς Φουρλάς: Επενδύει τα μέγιστα στη ψυχική υγεία των πολιτών η Ε.Ε.

«Χωρίς ψυχική υγεία, δεν υπάρχει υγεία», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς o οποίος μίλησε για την επένδυση της Ε.Ε. στον εν λόγω τομέα, την ώρα που ένας στους δύο ευρωπαίους αντιμετωπίζει κάποιο ψυχικό νόσημα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά το 6ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, είπε αρχικά ότι οι παίκτες είναι μεν υπεύθυνοι για τον εαυτό τους, όμως, υπάρχει ευθύνη και από πλευράς Πολιτείας για ασφαλές παιχνίδι.

Αφού συνεχάρη την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και άλλους παράγοντες για την προσπάθεια που κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση, ο ευρωβουλευτής συζήτησε την συνεισφορά της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Η ΕΕ επενδύει τα μέγιστα στη ψυχική υγεία των πολιτών» είπε για να δηλώσει πως, ένας στους δύο Ευρωπαίους, αντιμετωπίζει κάποιο ψυχικό νόσημα. «Η ψυχική υγεία αποτελεί, άλλωστε αναπόσπαστο μέρος της υγείας», είπε, για να δηλώσει πως «Χωρίς ψυχική υγεία, δεν υπάρχει υγεία».

Αναφερόμενος στον εθισμό σε τυχερά παιχνίδια ο κ. Φουρλάς σχολίασε πως οι συνέπειες δεν επηρεάζουν μόνο τις ζωές των εν λόγω παικτών αλλά και των συγγενών και φίλων του. Επομένως, είπε, «πρέπει να δούμε το ζήτημα επιστάμενα».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε σχετικά με το γεγονός ότι και ανήλικοι προβαίνουν σε στοιχηματικές δραστηριότητες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται ακόμα και από την εφηβεία παρά το ότι το στοίχημα απαγορεύεται για άτομα κάτω των 18 ετών, υπενθύμισε, για να πει πως ένα στα τέσσερα παιδιά έχει στοιχηματίσει.

Ως μία από τις λύσεις ανέδειξε αυτή της ανάπτυξης δεξιοτήτων. «Οι δεξιότητες είναι το κλειδί του μέλλοντος. Πρέπει να τις αναπτύξουμε ορθολογικά», είπε καθώς «είναι σημαντικές και εμπεριέχουν την εποπτεία».

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)