Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

P&O Maritime Cyprus: Υποδέχθηκε επίσημα το νέο υπερσύγχρονο ρυμουλκό σκάφος P&O Kalypso

Έπειτα από έξι και πλέον χρόνια επιτυχημένης διαχείρισης όλων των «Θαλάσσιων Υπηρεσιών» στο λιμάνι της Λεμεσού, η P&O Maritime Cyprus Ltd ανακοινώνει περαιτέρω επενδύσεις στο λιμάνι, με την αγορά ενός νέου υπερσύγχρονου, διεθνώς σχεδιασμένου και ισχυρού ρυμουλκού, του “P&O KALYPSO”, προωθώντας τη δέσμευση της Εταιρείας για «Επιχειρησιακή Αριστεία» και «Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα».

ΚΑΛΥΨΩ 3

Αυτό το επαναστατικό πλοίο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη δέσμευση της εταιρείας να καινοτομεί συνεχώς, να σέβεται το περιβάλλον, καθώς και να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια στις λιμενικές θαλάσσιες λειτουργίες της.

Μιλώντας για την ανακοίνωση, ο Martin Helweg, Διευθύνων Σύμβουλος της P&O Maritime Logistics, δήλωσε: «Το P&O KALYPSO σηματοδοτεί την τελευταία προσθήκη στον παγκόσμιο στόλο των 400 πλοίων παγκόσμιας κλάσης, ενισχύοντας σημαντικά τις ναυτιλιακές μας δυνατότητες. Η επένδυση επιβεβαιώνει περαιτέρω τη δέσμευσή μας στην κυπριακή αγορά και σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στα στρατηγικά σχέδια επέκτασής μας».

ΚΑΛΥΨΩ 1

Το ρυμουλκό “P&O Kalypso” ναυπηγήθηκε το 2023, έχοντας μια τέλεια συνέργεια τεχνολογίας αιχμής και καινοτόμου σχεδιασμού σύμφωνα με τις υψηλότερες απαιτήσεις και την τελευταία τεχνολογία ναυπηγικής μηχανικής.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους είναι τα εξής:

  • Azimuth Stern Drive (ASD) - 60 tBP (τόνος Bollard Pull).
  • Ιπποδύναμη 4.988 bhp / 3.730 kW.
  • Κατηγορία ικανότητας πυρόσβεσης - προηγμένο σύστημα πυρόσβεσης - FiFi1 με ψεκασμό νερού, (2400m3 νερού/ώρα) με χρήση αφρού για πετρελαιοειδή.

Η προσθήκη του “P&O Kalypso” στον στόλο της P&O Maritime Cyprus Ltd στο λιμάνι της Λεμεσού, αυξάνει δραματικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμανιού, όσον αφορά την παροχή ασφαλών υπηρεσιών ρυμούλκησης για μεγαλύτερα πλοία, με αυξημένη δύναμη έλξης και υψηλή ευελιξία, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει δραστικά τις δυνατότητες πυρόσβεσης στο λιμάνι.

ΚΑΛΥΨΩ 2

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί βασική αξία της P&O Maritime Cyprus Ltd. Το “P&O Kalypso” έχει κατασκευαστεί με τεχνικά χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα.

Το ρυμουλκό είναι εγγεγραμμένο στο κυπριακό νηολόγιο και επανδρώνεται από κυπριακό και ελληνικό πλήρωμα, προσφέροντας υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ανέσεων στο πλήρωμα.

Σκοπός της Εταιρείας και του προσωπικού της είναι η παροχή υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένων Λιμενικών-Θαλάσσιων Υπηρεσιών, όπως Πλοήγηση, Ρυμούλκηση, Αγκυροβολία πλοίων, διαχείριση Ναυτιλιακών Βοηθημάτων καθώς και «Αντιμετώπιση Έκτακτης Ανάγκης», σε περιπτώσεις Πυρόσβεσης και Αντιμετώπισης Ρύπανσης.

Η εταιρεία απασχολεί 55 άρτια εκπαιδευμένα πληρώματα και προσωπικό, διαθέτοντας στόλο από 4 ρυμουλκά, 2 πλοηγικά σκάφη, καθώς και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδων έκτακτης ανάγκης και Tier I.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)