«Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω»–Μαθήματα ζωής από μια νεαρή Παραολυμπιονική και γυναίκα καριέρας

Μαθήματα ζωής γεμάτα δυναμισμό και αισιοδοξία, παραδίδει η Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών Μαρία Μάρκου ή αλλιώς «Πικκούα». Πρόκειται για μια νεαρή γυναίκα, η οποία αποτελεί σε κάθε περίπτωση παράδειγμα πίστης και θέλησης, καθώς πέρα από πρωταθλητισμό, ακολουθεί λαμπρή πορεία και στην αγορά εργασίας.

Τα όσα έχει βιώσει τα μοιράστηκε μαζί με τους παρευρισκόμενους ενός ιδιαίτερα δημιουργικού διαλόγου που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό, κατά το 4ο Lidl Wellness Camp, μία πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο διήμερο που ήταν αφιερωμένο στην καλή υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία και τη γενικότερη ευεξία με φόντο το καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής.

Εκμεταλλευόμενη αυτή την ευκαιρία, η Μαρία άνοιξε την ψυχή της σε όσους βρέθηκαν εκεί, αποκαλύπτοντας κομμάτια του δικού της εαυτού. Κόντρα στο πρόβλημα που την καθήλωσε πριν από χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, η νεαρή γυναίκα απέδειξε πως τίποτα απολύτως δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε όσα ο άνθρωπος οραματίζεται, φτάνει να προσπαθεί, να αγωνίζεται και να βάζει τον πήχη όσο ψηλά θέλει να φτάσει.

2

Η Μαρία είναι σήμερα Παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών σε Πάγκο. “Στάσου στα πόδια της ψυχής και ζήσε τη μαγεία της ζωής”, ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει και να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους. Διά του λόγου το αληθές, ποτέ δεν τα έβαλε κάτω. Αποφοίτησε από το σχολείο, έκανε πτυχίο, μεταπτυχιακό, βρίσκεται στην αγορά εργασίας και κάνει πρωταθλητισμό. Διότι όπως λέει η ίδια: Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.

3

Εμπειρία μάθησης και ευεξίας


Στο πλαίσιο του Lidl Wellness Camp, που έγινε με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και δραστηριότητες. Και ο στόχος επετεύχθη, καθώς σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες δόθηκαν στους συμμετέχοντες οι κατευθύνσεις και τα εργαλεία για την υιοθέτηση θετικών πρακτικών και συνηθειών σε θέματα διατροφής, σωματικής και ψυχικής υγείας. Και όταν λέμε ότι ο στόχος επετεύχθη, βασιζόμαστε στον απολογισμό όλων όσοι συμμετείχαν, οι οποίοι περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια αυτή την εμπειρία μάθησης, ευεξίας και τροφής για σκέψη, προσδοκώντας για την επόμενη συνάντηση. «Έμαθα, εξερεύνησα, χαλάρωσα, εμπνεύστηκα, γνώρισα ωραίους ανθρώπους με γνώσεις και επαγγελματισμό και το κυριότερο πέρασα όμορφα», είναι στοιχεία από τις περιγραφές που δόθηκαν από συμμετέχοντες.

4

Στο διήμερο αυτό, για το οποίο αφορμή αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν άνθρωποι από διάφορους χώρους. Εκτός από εκπροσώπους των ΜΜΕ, έλαβαν μέρος εταιρικά στελέχη της Lidl Κύπρου, επιστήμονες και συνεργάτες - προμηθευτές της εταιρεία. Επεξηγήθηκαν σύγχρονοι τρόποι παραγωγής και διανομής των προϊόντων με στόχο, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης εσωτερικοί συνεργάτες αλλά και πελάτες της Lidl Κύπρου βρέθηκαν εκεί, ενώ στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν και εκπρόσωποι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων).

5

Πέρα από τους ενήλικες, το πρόγραμμα περιλάμβανε πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων και για παιδιά. Μαζί με το «Σχολείο του Δάσους», οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές διαδρομές στη φύση, να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες όπως τα λασπο-παιγνιδίσματα και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες.

6

Το Lidl Wellness Camp που μετράει φέτος τέσσερα χρόνια ζωής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO καθώς και του Σύνδεσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται ανάμεσα στις ποικίλες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl Κύπρου και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την καλλιέργεια κουλτούρας για μια καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά