Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Οι επιχειρήσεις σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον

Οι επιχειρήσεις αλλάζουν ραγδαία, με νέες τεχνολογίες, αναδυόμενες τάσεις και διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις από τους πελάτες.

Τις δικές τους ιστορίες, τις ιδέες και τις προοπτικές τους σχετικά με το μέλλον των επιχειρήσεων μοιράστηκαν με το κοινό του Limassol Economic Forum που διεξήχθη για 14η χρονιά, προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης οι ομιλητές προσέφεραν πρακτικές συμβουλές και έμπνευση για όλους όσοι θέλουν να παραμείνουν μπροστά από τις εξελίξεις σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος & CEO του METRO SA μίλησε για τις προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας στις οποίες κατονόμασε την κλιματική αλλαγή μέρος της οποίας αποτελεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, η ξηρασία και οι παράκτιες πλημμύρες, η επιρροή της τεχνικής νοημοσύνης σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας και η γεωπολιτική αστάθεια.

Οι οικονομικές ανισότητες, οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία, η γήρανση του πληθυσμού και θέματα υγείας είναι επίσης μερικές από τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής κατά τον Πρόεδρο και CEO.

Η Βασιλική Χρηστίδη, Group General Manager, IOGR Group μίλησε για τη γνώση και τη δύναμή της. "Η γνώση είναι δύναμη", δήλωσε. Είπε για την πανδημία και τις επιπτώσεις που είχε για την συνδεσιμότητα και την ανάγκη αναπροσαρμογής του επιχειρηματικού τους πλάνου. Λήφθηκαν καινοτόμες αποφάσεις, κατά την ίδια, η οποία είπε πως η εταιρεία επένδυσε σε εργαλεία και προσωπικό, με στόχο την αποδοτικότητα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Κωστής Ρόκας, Managing Director της CVC αναφέρθηκε στα ESG, αφού πρώτα εξήγησε πως φιλοσοφία τους είναι η τοπική παρουσία για καλύτερη αντίληψη της περιοχής, επιχειρηματικά, κάτι που δίνει κι έναν μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης.

Η βιωσιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιτυχία της εταιρείας, είπεστη συνέχεια "και όχι ένας συμβιβασμός". "Δίνουμε σωστά κίνητρα για προσέλκυση στελεχών και διατήρησή τους", είπε μεταξύ άλλων. Η συνεισφορά ξεκινά από την εταιρεία και καταλήγει στην κοινότητα, είπε.

Ο Σταύρος Δρακουλαράκος, General Manager της Philip Morris Cyprus & Malta δήλωσε ότι προσπάθεια της εταιρείας είναι να βλέπει τη μεγάλη εικόνα. Στους πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων η λειτουργία της εταιρείας και οι άνθρωποί της αλλά και το ότι «όλοι φιλοξενούμαστε σε αυτόν τον πλανήτη». Έμφαση δίνεται και στα KPI’s και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους ετησίως, για σκοπούς αξιολόγησης και βελτίωσης.

Ο Γιώργος Παντελίδης, Partner, Chief Strategy Officer and Consulting Services Leader της Deloitte Cyprus συντόνισε το πάνελ.

Δειτε Επισης

Ετοιμάζονται για να υπογράψουν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρος και Ιράκ
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Απεργία ταχυδρομικών διανομέων μελών της «Ισότητας» μέχρι την Παρασκευή
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν σύμβαση εξάλειψης διπλής φορολογίας
«Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου»
Ν. Χριστοδουλίδης: Μέτρα και δράσεις για ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Ακάμα
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»