Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

SupportCY: Δεύτερη αποστολή στις πλημμυρισμένες περιοχές στην Ελλάδα

Το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλία, για το δεύτερο μέρος της υποστήριξής του προς την τοπική κοινωνία μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Αρχές Σεπτεμβρίου, εξειδικευμένοι εθελοντές και εξοπλισμός πλημμυρών του SupportCY, βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Λάρισας και υποστήριξαν το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλαδος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας, πέραν της άντλησης νερών από πλημμυρισμένα υποστατικά, εντοπίστηκαν βασικές ανάγκες. Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της δεύτερης αποστολής στην περιοχή, εκπρόσωποι της Τράπεζας Κύπρου, παρέδωσαν οικιακό εξοπλισμό στην Κοινότητα Πλατυκάμπου, για να δοθεί σε κατοίκους που πλήγηκαν. Επιπλέον, σε μια συγκινητική εκδήλωση που ετοίμασαν τα παιδιά του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με θέμα την Κύπρο, στην παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Προέδρου του Συνδέσμου Κυπρίων Λάρισας και άλλων φορέων, παραδόθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός για αντικατάσταση του εξοπλισμού που είχε καταστραφεί στις πλημμύρες. Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ήταν ένα από τα κτήρια που οι εθελοντές του SupportCY είχαν επικεντρώσει δυνάμεις για άντληση τεράστιου όγκου νερού, έτσι ώστε να επανελειτουργήσει άμεσα το σχολείο.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά τη σημασία της άμεσης και συνολικής ανταπόκρισης σε κάθε σοβαρή και έκτακτη κατάσταση, πιστοί στην φιλοσοφία του SupportCY αλλά και στο πλαίσιο της στρατηγικής της Τράπεζας Κύπρου. Σημείωσε επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη άσχημη και θλιβερή κατάσταση, δημιούργησε την ευκαιρία για νέες φιλίες και συνεργασίες, παραλληλίζοντας την με το SupportCY που πριν από τριάμιση χρόνια δημιουργήθηκε μέσα από τις ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Ο Mάριος Σταύρου, Head of Operations του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ότι οι εθελοντές του SupportCY βοήθησαν στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση των συνεπειών, υποστηρίζοντας το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ενώ από την πρώτη στιγμή ανταπόκρισής του, ξεκίνησε να καταγράφει ανάγκες μαζί με Το Χαμόγελο του Παιδιού που υποστηρίζει σε τεράστιο βαθμό στην Λάρισα αλλά και στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας οικογένειες της περιοχής.

SupportCY σημαίνει συνεργασίες

Εταιρείες μέλη του SupportCY, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Τράπεζας Κύπρου και ένωσαν δυνάμεις. Η εταιρεία Cyprus Airways πρόσφερε για ακόμη μια φορά τα φτερά της στο SupportCY για να βρεθεί η αποστολή με ασφάλεια κοντά στους πλημμυροπαθείς, ενώ οι εταιρείες Ant1 Κύπρου, DHL Cyprus, Κωτσόβολος, Spanias Harware, Grant Thorton, Top Kinisis και GCE School of Careers, πρόσφεραν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους για την μεγαλύτερη επιτυχία της αποστολής, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία και αξία της συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας μας.

Δειτε Επισης

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος