Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ξένιος Κονομής: Επιχειρηματικότητα και εξέλιξη πάνε μαζί-Έρχεται το 7ο Business Leaders Summit

Με στόχο να αναδείξει το γεγονός ότι επιχειρηματικότητα και εξέλιξη πάνε μαζί και να τονίσει την αξία που έχουν για τους επιχειρηματίες ηγέτες τα στοιχεία της προσαρμοστικότητας και της διορατικότητας, έρχεται για 7η χρονιά το Business Leaders Summit.

Ο Director of Corporate and SME Banking Division της Τράπεζας Κύπρου, Ξένιος Κονομής, σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, μιλά για τη θεματολογία του 7ου Business Leaders Summit και τη σημασία του, καθώς έχει καταστεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις επιχειρηματικών ηγετών στην Κύπρο.

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι ηγέτες του επιχειρείν θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να καταστούν κοινωνοί των όσων σημαντικών έχουν να καταθέσουν οι προσκεκλημένοι μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το Business Leaders Summit έχει καταστεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις επιχειρηματικών ηγετών στην Κύπρο. Ποια η θεματολογία φέτος και τι θα αποκομίσουν οι σύνεδροι;

Είναι πάρα πολύ σημαντική η ύπαρξη θεσμών όπως το Business Leaders Summit, το οποίο βλέπουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι χρόνο με τον χρόνο αποκτά ακόμη περισσότερους ακόλουθους από το κυπριακό επιχειρείν.

Η θεματολογία είναι προσαρμοσμένη κάθε χρονιά σε αυτό που πιστεύουμε ότι αφορά περισσότερο τους ηγέτες των επιχειρήσεων, με βάση και τη δική μας εμπειρία και την καθημερινή μας τριβή με το επιχειρείν.

Ως εκ τούτου το 7ο Business Leaders Summit, έρχεται να υπογραμμίσει μέσα από τις παρεμβάσεις καταξιωμένων επιχειρηματικών στελεχών ότι επιχειρηματικότητα και εξέλιξη πάνε μαζί και να τονίσει την αξία, που έχουν για τους επιχειρηματίες ηγέτες, τα στοιχεία της προσαρμοστικότητας και της διορατικότητας.

Φέτος το Business Leaders Summit θα έχει τίτλο «Redefining Business and Entrepreneurship: Inspiring Insights for Successful Leaders». Ποιες είναι εν συντομία οι σύγχρονες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι ηγέτες επιχειρήσεων;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές καθώς η παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση και η μικρή κυπριακή οικονομία ήρθαν αντιμέτωπες με πολλές και διαφορετικές κρίσεις.

Αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή θα καταγράψουμε ότι από τις αρχές του 2020 και την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, περάσαμε στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην αναδιάταξη της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής όπως την γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Μέσα σε αυτά τα γεγονότα το επιχειρείν αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ραγδαίες αλλαγές.

Η βασική διαφορά σε σύγκριση με παλαιότερες κρίσεις είναι ότι αυτές που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια απαιτούσαν γρήγορα αντανακλαστικά και λήψη στρατηγικών αποφάσεων υπό πίεση και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Η αφομοίωση νέων τεχνολογιών, η διαφοροποίηση του εργασιακού περιβάλλοντος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κυβερνοασφάλεια και η συνεχής εκπαίδευση είναι μόνο μερικά από τα πολλά και σημαντικά θέματα, τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα των επιχειρηματιών στη σύγχρονη εποχή.

Πώς οι πρωτοβουλίες ESG και CSR αλλάζουν το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον;

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να λεχθεί ότι όχι μόνο αλλάζουν το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά το καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και οδηγούν στον μεγάλο στόχο της βιώσιμης και αειφόρου οικονομίας.

Η κλιματική αλλαγή, για παράδειγμα, δεν είναι πλέον κάτι που θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, είναι εδώ και την βλέπουμε καθημερινά με την εκδήλωση ακραίων φαινομένων.

Οι προκλήσεις στο σκέλος της διακυβέρνησης επίσης είναι μεγάλες και κάθε επιχείρηση χρειάζεται να κάνει τις δικές της τομές για να μπορέσει να προχωρήσει και να μεταβεί ομαλά στη βιώσιμη οικονομία, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Επιπλέον το κοινωνικό αποτύπωμα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Εμείς στην Τράπεζα Κύπρου έχουμε δηλώσει την αποφασιστικότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη να ηγηθούμε της μετάβασης της χώρας σε ένα βιώσιμο μέλλον. Ο στόχος αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας να κατέχουμε ηγετική θέση στον χρηματοοικονομικό τομέα της Κύπρου.

Ποιοι θα είναι οι φετινοί ομιλητές στο Business Leaders Summit και σε ποιο κοινό απευθύνεται;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε κάνει με τους συνεργάτες μας μια πολύ καλή προεργασία και θα έχουμε μαζί μας δύο σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρείν.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τόσο ο πρόεδρος των Aegean και Olympic Air, Ευτύχιος Βασιλάκης όσο και ο αντιπρόεδρος της HOUSEMARKET SA (IKEA), Βασίλειος Φουρλής έχουν πολλά και σημαντικά να μοιραστούν μαζί μας.

Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για δύο καταξιωμένα ονόματα του επιχειρείν, που με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μπορούν να εμπνεύσουν τον καθένα από εμάς. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν.

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα ενόψει του Business Leaders Summit;

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι ηγέτες του επιχειρείν θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να καταστούν κοινωνοί των όσων σημαντικών έχουν να καταθέσουν οι προσκεκλημένοι μας.

Στην Τράπεζα Κύπρου αναγνωρίζουμε την πολύτιμη αξία του χρόνου ως εκ τούτου φροντίζουμε πάντοτε να τον εκμεταλλευόμαστε προς όφελος των συνεργατών μας.

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε φροντίσει και φέτος το Business Leaders Summit να αποτελεί μια παραγωγική διαδικασία, να δώσει τροφή για σκέψη έτσι ώστε να γίνουμε όλοι σοφότεροι.

*Το 7o Business Leaders Summit θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Οργανωτής: Τράπεζα Κύπρου

Συντονιστής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα