Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Η μείωση περιβαλλοντικού αντικτύπου για λιανεμπόριο ενώπιον του Συμβ. Μεταφορών

Θέματα που άπτονται της μείωσης του περιβαλλοντικού αντικτύπου από τις μεταφορές που διενεργούνται για το λιανικό εμπόριο εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίας του νεοσύστατου Συμβουλίου Μεταφορών, του οποίου προεδρεύει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Το Συμβούλιο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για τη διαχείριση των προκλήσεων στον τομέα των μεταφορών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο Συμβούλιο συμμετέχουν το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων.

Όπως αναφέρεται κατά τη συνεδρία, στην οποία μετείχαν στελέχη των πιο πάνω οργανισμών καθώς και αρμόδιοι λειτουργοί, εξετάστηκαν θέματα που άπτονται της μείωσης του περιβαλλοντικού αντικτύπου από τις μεταφορές που διενεργούνται για το λιανικό εμπόριο.

Προστίθεται ότι τονίστηκαν οι υποχρεώσεις που έχει η Κύπρος για την πράσινη μετάβαση και η αναγκαιότητα έγκαιρης λήψης αποφάσεων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μέχρι το 2030.

Αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της διενέργειας νυκτερινών διανομών λιανικού εμπορίου, όπου είναι πρακτικά εφικτό, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων που διενεργούν διανομές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής.

Σημειώνεται ότι αποφασίστηκε όπως η εισήγηση αυτή μελετηθεί από το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ σε συνεργασία με τα μέλη τους, προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανατεθεί για συζήτηση στην επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Μεταφορών, αφού ληφθούν οι απόψεις του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Προστίθεται ότι η καλύτερη χρήση των οχημάτων που διενεργούν διανομές, η ανανέωση του στόλου οχημάτων, καθώς και η δημιουργία κέντρων διανομών για εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων εμπόρων, τέθηκαν για προβληματισμό.

Αναφέρεται ότι συμφωνήθηκε, επίσης, ότι για την επίτευξη των στόχων απαιτείται η διεξαγωγή διαλόγου με όλα τα μέρη που έχουν ρόλο στις μεταφορές λιανικού εμπορίου.

Δειτε Επισης

Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος
Αυξήσεις σε 41 προϊόντα/υπηρεσίες, άλμα 36% στην τιμή της πατάτας
Ανέβασε ταχύτητα η αγορά οχημάτων... Εκτοξεύθηκαν οι εγγραφές
Mallouppas & Papacostas: Η Baker Tilly ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για απόκτηση έως και του 100%
Mall Gift Card: Το ιδανικό επιχειρηματικό δώρο από το Mall of Cyprus και το Mall of Engomi
Στη ζυγαριά της Βουλής το e-kalathi-Η ώρα της αλήθειας στην Ολομέλεια
Be Xmas! Game On: Στα CELIO αυτές τις γιορτές, παίζεις μεγάλο παιχνίδι
Defender Luxury Off-Road Experience από τον Όμιλο Πηλακούτα
VE Very Exclusive Accessories Ltd: Τρεις νέο-ανακαινισμένες μπουτίκ Swarovski στην Κύπρο