Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη του Λουίς Ντε Γκίντος στην Κύπρο

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Luis De Guindos, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου και κατέληξε σε παραγωγικές συζητήσεις.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. De Guindos είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας τη σημασία των σχέσεων μεταξύ ΕΚΤ και Κύπρου και το κοινό τους όραμα για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη του κ. De Guindos στην Κύπρο κορυφώθηκε με τη συμμετοχή του στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΤΚ με τίτλο: «Ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων». Η εμπεριστατωμένη ομιλία του έριξε φως στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικονομία και στις στρατηγικές της ΕΚΤ για την αντιμετώπισή τους.

Ο Διοικητής Ηροδότου σχολίασε: «Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. De Guindos, ο οποίος μετέφερε στο Ετήσιο Συνέδριό μας τη βαθιά του γνώση και τις εμπειρίες του. Η επίσκεψή του ενισχύει το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ της ΚΤΚ και της ΕΚΤ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας και των ανθρώπων. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για τον χρόνο του και την πολύτιμη ανταλλαγή απόψεων».

Ο κ. De Guindos σημείωσε: «Είχα πολύ παραγωγικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Διοικητή Ηροδότου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω τα αξιόλογα επιτεύγματα της Κύπρου την τελευταία δεκαετία, τα οποία είναι πολύ σημαντικά τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω την άριστη συνεργασία που έχει η ΕΚΤ με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την πολύτιμη συνεισφορά του Διοικητή Ηροδότου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ».

Η επιτυχής ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. De Guindos εδραιώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ΕΚΤ και της ΚΤΚ για την προώθηση ενός ανθεκτικού και δυναμικού χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δειτε Επισης

Παράταση ενός έτους σε κίνητρα και ελαφρύνσεις προς ώθηση των αναδιαρθρώσεων δανείων
Απόρριψη από το Δικαστήριο νέας αγωγής για το κούρεμα-Το σκεπτικό της απόφασης
Πρόγραμμα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού από το JA Cyprus και τον Σύνδεσμο Τραπεζών
Eurobank Κύπρου: Πιστοποιήθηκε με το Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015
Καταθετικά προϊόντα με αποδόσεις μέχρι 4% από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)
Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank
Οι καταθέσεις και τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών-Τι λένε οι αριθμοί
Γενικό Λογιστήριο: Αίτημα για παράταση στην υλοποίηση του «Οικία» μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024
Ικανοποίηση δανειοληπτών για τις συζητήσεις για ΜΕΧ και εκποιήσεις
Ιδού το «ενοίκιο έναντι δόσης»-Οι βασικοί όροι του σχεδίου, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα