Κώστας Κουμής: Η γαλλική αγορά μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια για την Κύπρο

Είναι σημαντικό να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορική διασύνδεση της χώρας μας με την Γαλλία ως Βασίλειο των Λουζινιανών, τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επαφές το τελευταίο διήμερο στο Παρίσι, στο πλαίσιο συμμετοχής του Υφυπουργείου Τουρισμού στην μεγάλη τουριστική έκθεση του Παρισιού IFTM 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο κ. Κουμής είχε σειρά συναντήσεων με ηγετικά στελέχη τουριστικών οργανισμών που εκτελούν τουριστικά προγράμματα προς την Κύπρο, όπου αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την εντυπωσιακή πορεία που καταγράφει φέτος η γαλλική αγορά, όσο και για τις προοπτικές της νέας χρονιάς, οι οποίες σύμφωνα με τις υφιστάμενες ενδείξεις είναι θετικές.

Προστίθεται ότι ο Υφυπουργός είχε επίσης συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας Makram Al Queisi, όπου συζητήθηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, θέμα που συζητήθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Σημειώνεται επίσης η συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού κατά τη χθεσινή εναρκτήρια μέρα της έκθεσης σε συζήτηση πάνελ με θέμα την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, Makram Al Queisi, ο Υπουργός Τουρισμού της Κόστα-Ρίκα, William Rodriquez, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Atout France Caroline Leboucher.

Συμπληρώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κουμής, αφού παρουσίασε κάποιες από τις δράσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο ή που έχουν γίνει στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση, εξήρε την αυξημένη παρουσία των Γάλλων επισκεπτών εφέτος στην Κύπρο και μίλησε επίσης για την ιστορική διασύνδεση των δύο χωρών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Κύπρος υπήρξε βασίλειο των Λουζινιανών για περίπου 3 αιώνες.

Το Υφυπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο κ. Κουμής έδωσε συνεντεύξεις σε Γαλλικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αναλύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πολλές και ποιοτικές επιλογές που δύναται ένας επισκέπτης να απολαμβάνει στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά τις επαφές στο Παρίσι ο κ. Κουμής ανέφερε ότι πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία πολύ σπουδαία και εξαίρετης σημασίας έκθεση, στην οποία η Κύπρος οφείλει, ως τουριστική χώρα, να δηλώνει πάντοτε παρουσία, και πως η γαλλική αγορά μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια για την Κύπρο και αυτό έγινε δεκτό με ικανοποίηση.

Συμπλήρωσε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τους συντελεστές της πρώτης γραμμής για το βαθμό ικανοποίησης των Γάλλων επισκεπτών που είναι πολύ ψηλός και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία.

«Θεωρώ, ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε περισσότερο σ’ αυτή την αγορά σε σχέση με το προϊόν και το διαφημιστικό υλικό. Μόλις σήμερα έχουμε αποφασίσει την δημιουργία νέου υλικού που να απευθύνεται στην γαλλική αγορά.

Το πιο σημαντικό είναι να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορική διασύνδεση της χώρας μας με την Γαλλία, ως Βασίλειο των Λουζινιανών. Με χαροποίησε η αντίδραση των παρευρισκομένων χθες στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης όταν κάναμε την συγκεκριμένη αναφορά. Είναι μία ένδειξη ότι εδώ υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε», σημείωσε σχετικά.

«Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Γάλλοι τουρίστες χαρακτηρίζονται σε μεγάλο βαθμός ως cultural visitors, και αρέσκονται σε εξορμήσεις με επίκεντρο τις ιστορικές αναζητήσεις. Υπάρχει η ιστορική διασύνδεση, υπάρχει η ιστορία και πρέπει σίγουρα να την αναδείξουμε. Η δική μας ευθύνη είναι να αναπτύξουμε προϊόν και διαφημιστικό υλικό για τη γαλλική αγορά», κατέληξε ο κ. Κουμής.

Δειτε Επισης

Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Αυστρίας συμμετείχε η Κύπρος
Στην Πολωνία για επαφές ο Κώστας Κουμής
Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ
Νιώστε τη χαρά των γιορτών στο City of Dreams Mediterranenan
Έρευνα Παν. Λευκωσίας για αερισμό των καμπινών κρουαζιερόπλοιων: Πώς ελαχιστοποιείται η εξάπλωση ιών
EasyJet: Τα πρώτα ετήσια κέρδη μετά την πανδημία
Το καλό κρασί συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Annabelle
Η ΕΤΑΠ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό
Πάνε για ιστορικό υψηλό τα έσοδα από τον τουρισμό-Ίσως και να ξεπεράσουν τα €3 δισεκατομμύρια
Χριστουγεννιάτικες γεύσεις από το Bean Bar