Μειώθηκαν τα καθαρά νέα δάνεια και οι επαναδιαπραγματεύσεις τον Αύγουστο

Τα καθαρά νέα δάνεια μειώθηκαν κατά €71,2 εκατ. τον Αύγουστο του 2023 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Τον Αύγουστο του 2023 τα καθαρά νέα δάνεια παρουσίασαν μείωση και έφτασαν στα €207 σε σύγκριση με €278,2 εκ. τον προηγούμενο μήνα. Τα νέα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν στα €18,8 εκ., σε σύγκριση με €24,1 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν μείωση στα €77,7 εκ., σε σύγκριση με €84,6 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσαν μείωση στα €34 εκ., σε σύγκριση με €47 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψαν μείωση στα €69,8 εκ., σε σύγκριση με €133,5 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση στις επαναδιαπραγματεύσεις δανείων

Τα δάνεια τα οποία έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης μειώθηκαν στα €318,7 εκ. τον Αύγουστο του 2023 σε σχέση με €369,5 εκ. τον Ιούλιο του 2023

Οι επαναδιαπραγματεύσεις για καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν στα €1,5 εκ., σε σύγκριση με €2,6 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι επαναδιαπραγματεύσεις για δάνεια για αγορά κατοικίας παρουσίασαν μείωση στα €77,2 εκ., σε σύγκριση με €97,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι επαναδιαπραγματεύσεις για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. σημείωσαν αυξήθηκαν στα €34,6 εκ., σε σύγκριση με €23,5 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Οι επαναδιαπραγματεύσεις για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψαν μείωση στα €201,1 εκ., σε σύγκριση με €237,3 εκ. τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Τι εκτιμούν οι αγορές... «Στοιχηματίζουν» για ακόμη πιο μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από ΕΚΤ οι επενδυτές
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 281.147 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ελληνική Τράπεζα: Η απόλυτη εμπειρία ψηφιακής τραπεζικής εύκολα, γρήγορα και απλά
Η ΕΚΤ αποφασίζει για τα επιτόκια-Οι εκτιμήσεις και οι παράγοντες που θα σταθμιστούν
Ενεργός συμμετοχή στην Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος για τον ΣΕΛΚ-Το φετινό θέμα και ο στόχος των διαφόρων δράσεων
Με ποσοστό 2,013% ανεπιτυχής η δημόσια πρόταση…. Δεν έπιασε το 50% της Demetra η Logicom