Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Στο τελικό στάδιο η διαμόρφωση νέας ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής με έμφαση στην προσιτή στέγη

Το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και ασφαλή στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο και η προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση μιας ενιαίας ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής, βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου χαιρέτησε, το απόγευμα της Τρίτης, συζήτηση που οργάνωσε η ανεξάρτητη πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό», με θέμα την προσιτή στέγη, όπου επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ και το Δήμο Λεμεσού και την υλοποίηση του Σχεδίου «κτίΖΩ».

Λέγοντας πως το δικαίωμα στην προσιτά οικονομική και ασφαλή στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο, ο Υπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα, που το τελευταίο διάστημα έχει διογκωθεί και το οποίο «οφείλουμε να επιλύσουμε μέσα από μια σφαιρική προσέγγιση, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειές του, ιδιαίτερα για τις κοινωνικό-οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

«Σε αυτόν τον στόχο επικεντρώνεται η προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε τελικό στάδιο, για τη διαμόρφωση και την ενεργοποίηση μιας ενιαίας ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής, με έμφαση στην προσιτή στέγη», είπε και υπέδειξε ότι η νέα στρατηγική θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες.

Μέσα από τις προτεινόμενες δράσεις, συνέχισε, η Κυβέρνηση στοχεύει στην αύξηση της διαθεσιμότητας οικιστικών μονάδων, καθώς και στη διευκόλυνση της πρόσβαση των πολιτών από χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα σε προσιτή στέγη.

Ανέφερε ακόμη ότι «στους προωθούμενους πυλώνες δράσης της στεγαστικής στρατηγικής, αξιοποιείται το υφιστάμενο πλαίσιο στεγαστικής πολιτικής, το οποίο ενισχύουμε με νέα σχέδια, ώστε, κατά ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο, να διαμορφώνονται άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις για παραγωγή προσιτής στέγης, για να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή».

Στο χαιρετισμό του ο ΥΠΕΣ υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τον βαθμό του προβλήματος στη Λεμεσό, εστιάζει στην εφαρμογή μέτρων που θα περιορίσουν τις συνέπειες του.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι έχει ήδη εξαγγελθεί η πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει με την υλοποίηση του έργου ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού. «Το έργο βρίσκεται σε αρκετά ώριμο στάδιο και έχει συμπεριληφθεί ως προτεραιότητα στο πλάνο μας, ως έργο με πρωτίστως κοινωνικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, υπενθύμισε την υλοποίηση του Σχεδίου «κτίΖΩ», «με το οποίο στοχεύουμε στην αποκατάσταση της πολεοδομικής και στατικής αλλοίωσης των πολυκατοικιών στους κυβερνητικούς οικισμούς εκτοπισθέντων, που τις κατέστησαν μη ασφαλείς για τους ενοίκους».

Πρόκειται, συνέχισε, για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατεδάφισης των υφιστάμενων πολυκατοικιών και αναδόμησης νέων, ώστε ομάδα των προσφύγων συμπατριωτών μας να αποκτήσει αξιοπρεπή διαβίωση.

Χαιρετίζοντας τη διοργάνωση πρωτοβουλιών συζήτησης θεμάτων για την προσιτή στέγη, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου Εσωτερικών να μελετήσει ενδεχόμενες εισηγήσεις και πρακτικές, που θα μπορούσαν να συντείνουν στην καλύτερη διαχείριση της στεγαστικής πολιτικής.

Δειτε Επισης

Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Ενώπιον του Υπουργικού το θέμα του Ακάμα