Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου

Έξι νέα έργα εγκαινίασε ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας John Christodoulou, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Νεολαίας & Αθλητισμού, της νεαρής επιχειρηματίας και υπέρμαχου της φιλανθρωπίας κας Hannah-Kathleen Hawkshaw και ενός σημαντικού αριθμού επισήμων, όπως τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, προέδρους Συλλόγων Γονέων, περιφερειακούς επιθεωρητές του Υπουργείου Παιδείας, τοπικές αρχές, και άλλοι.

Ο κ. John Christodoulou, σταθερός υποστηρικτής των ευκαιριών και της ευημερίας των φοιτητών, είπε ότι ο σκοπός των έργων είναι να κάνουμε τη ζωή των παιδιών μας, καλύτερη. Όπως είπε, "Οι πραγματικοί ήρωες είναι οι δάσκαλοι και οι βοηθοί των παιδιών μας με ειδικές ανάγκες. Συχνά, νομίζουμε ότι οι δουλειές μας είναι δύσκολες. Μερικές φορές, νομίζω ότι και η δική μου δουλειά είναι δύσκολη. Μέχρι να δούμε τι κάνετε εσείς οι δασκάλοι... Σας θαυμάζουμε, σας εκτιμούμε, σας ευχαριστούμε με πλήρη σεβασμό..."

Όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας, “είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη σταθερή υποστήριξη του κ. John Christodoulou, ο οποίος έρχεται να υποστηρίξει τα δημόσια σχολεία”. Επαίνεσε επίσης ξεκάθαρα το έργο των δασκάλων και τον ρόλο τους στο να κάνουν τη ζωή αυτών των παιδιών, καλύτερη.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους υποδέχτηκαν τον κ. John Christodoulou και τους άλλους καλεσμένους με μεγάλη θερμότητα. Σε μια έντονα συναισθηματική αλλά και χαρούμενη και γεμάτη αγάπη ατμόσφαιρα, τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν για τους καλεσμένους τους.

Τα λόγια των δασκάλων αποκάλυψαν επίσης την ευγνωμοσύνη για την προσφορά του Ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation. Όπως είπαν, “ευχαριστούμε για τη γενναιόδωρη προσφορά χρημάτων για τα έργα μας, αλλά ακόμα περισσότερο, σας ευχαριστούμε για το ότι δίνετε ευκαιρίες στους μαθητές να γίνουν δημιουργικοί. Αυτό που κάνετε είναι θαυμαστό και έχει τεράστιο αντίκτυπο. Η βοήθειά σας έχει μεταμορφώσει τις ζωές των παιδιών”.

Σύμφωνα με τους Διευθυντές των σχολείων, η δραστηριότητα του κ. John Christodoulou έχει γίνει θεσμός: “Ο κ. Χριστοδούλου έχει βοηθήσει να ανυψωθεί αρκετά σκαλιά, η Ειδική Παιδεία στην Κύπρο”.

Τα νέα έργα είναι ένα νέο αισθητηριακό δωμάτιο στο Ειδικό Σχολείο της Λευκωσίας, ένα παιδικό πάρκο στο Ειδικό Σχολείο "Άγιος Σπυρίδωνας" στη Λάρνακα, ένα σύγχρονο εξωτερικό καταφύγιο στο Ειδικό Σχολείο "Ευαγγελισμός" στη Λευκωσία, ένα παιδικό πάρκο στη Σχολή Τυφλών "Άγιος Βαρνάβας" στη Λευκωσία, ειδικός εξοπλισμός στο Ειδικό Σχολείο "Απόστολος Βαρνάβας" στη Λιοπέτρι, και ένα εικαστικό έργο στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό.

Τα έργα φέρνουν καθημερινή χαρά, διασκέδαση και αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε περισσότερους από 1.160 μαθητές των παραπάνω σχολείων.

Ο κ. John Christodoulou ολοκλήρωσε λέγοντας ότι "Τα παιδιά εδώ σήμερα, κατέχουν έναν ιδιαίτερο χώρο στην καρδιά μου. Βλέπω τον αγώνα τους, την προσπάθειά τους και το θάρρος τους. Και βλέπω ότι δεν τα παρατάνε. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι βλέπω τα χαμόγελά τους. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά και σε όλους εμάς εδώ: Η ζωή έχει πολλές προκλήσεις, και αυτό μας κάνει πιο δυνατούς: Ο καθένας από εμάς εργάζεται σκληρά, ο καθένας από εμάς με τα δικά του ταλέντα, και δεν τα παρατάμε ποτέ. Και όταν βλέπω τα παιδιά εδώ σήμερα να χαμογελούν, τότε είναι που θέλω να τα βοηθήσω περισσότερο. Ταυτόχρονα, προσκαλώ όποιον μπορεί να τα βοηθήσει, το κράτος και όλους τους άλλους, να συμβάλλουν γενναιόδωρα."

Η κ. Hannah-Kathleen Hawkshaw, η οποία είναι επίσης η ‘Miss County Dublin’ και finalist για ‘Miss Ireland’, μάγεψε το κοινό με το τραγούδι της "A whole new world" από την ταινία Aladdin. Η μαγευτική της παρουσία έδωσε κουράγιο στα παιδιά, στους δασκάλους τους και στους γονείς τους.

Η προσφορά για αυτά τα έργα στα Ειδικά Σχολεία έλαβε χώρα μετά την οργάνωση ενός ειδικού Gala Dinner από τον κ. Ιωάννη Χριστοδούλου, με τη γενναιόδωρη συνεισφορά της πλέον εμβληματικής τραγουδίστριας, Άννας Βίσση. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο παραπάνω Gala Dinner, υποστηρίχθηκαν όλα τα εννιά (9) Ειδικά Σχολεία της Κύπρου. Τα υπόλοιπα έργα αναμένεται να εγκαινιαστούν στο εγγύς μέλλον.

Περισσότερα από 60 έργα έχουν προσφερθεί από το ‘Yianis Christodoulou Foundation’ μέχρι στιγμής.

Τα παραπάνω ολοκληρωμένα έργα προστίθενται στη λίστα με μια πληθώρα έργων που έχουν υλοποιηθεί κυρίως στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, με τους πόρους του 'Yianis Christodoulou Foundation'.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Yianis Christodoulou Foundation, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο https://www.yianischristodouloufoundation.com/.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις σελίδες τους στα κοινωνικά δίκτυα στο Facebook: https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/

και στο Instagram https://www.instagram.com/yianischarity/

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%