1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος

Η ανάγκη ολιστικής προσέγγισης των ασθενών με καρκίνο διασφαλίζεται με τη συμπόρευση τους με τους ιατρούς. Θέματα που άπτονται της ανάγκης αυτής, απασχόλησαν το «1ο Oncology Forum» που διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Το «1ο Oncology Forum» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 30 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων προσφοράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου και έχει στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός, ανοίγοντας κανάλια διαλόγου με την κοινωνία, παρουσιάζοντας και συζητώντας τα νεότερα δεδομένα στον τομέα της ογκολογίας. Επιδίωξη του Φόρουμ, είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης προσέγγισης του καρκίνου και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενημέρωσης για θέματα πρόληψης, καθώς και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

ONFO 2023-3

Προλογίζοντας το Φόρουμ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, κ. Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε το κράτος και την Τράπεζα Κύπρου για τη διαχρονική τους στήριξη στο Κέντρο. «Τα τελευταία 25 χρόνια, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε έναν φάρο ελπίδας, αισιοδοξίας και υψηλής ιατρικής φροντίδας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία όχι μόνο από την άποψη της τεχνολογικής υποδομής και επιστημονικής προόδου, αλλά και της αφοσίωσης του προσωπικού του Κέντρου» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «αυτοί αποτελούν την ψυχή του Ογκολογικού, αλλά και την κινητήριο δύναμη για το μέλλον».

Κατά τον χαιρετισμό της στο Φόρουμ, η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, συγχαίροντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Κέντρο, σημείωσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου «αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξυπηρετώντας άτομα με εμπειρία καρκίνου», επισημαίνοντας ότι είναι το «πρώτο νοσοκομείο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση ποιότητας από την Caspe Healthcare Knowledge Systems (CHKS), τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης νοσοκομείων».

3

Το πρώτο μέρος του Oncology Forum, στις 28 Σεπτεμβρίου, απευθύνθηκε σε φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και φαρμακευτικής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους ειδικούς, σε θέματα που αφορούν στην Παθολογία Ογκολογία, στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία και στην Επεμβατική Ακτινολογία.

Το δεύτερο μέρος του Φόρουμ, που έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, απευθυνόταν κυρίως προς το ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μια σύντομη αναδρομή του έργου και της αποστολής του του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία 25 χρόνια. Ακολούθως το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιστημονικές παρουσιάσεις που διαπραγματεύτηκαν νεότερα δεδομένα γύρω από τις στοχευμένες θεραπείες όπως η ανοσοθεραπεία, τις τεχνικές ακτινοθεραπείας, τις θεραπείες με ραδιοφάρμακα, καθώς και θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό και τους συμμετέχοντες απαντώντας σε ερωτήσεις και λύνοντας απορίες.

1

Το τελευταίο σκέλος του Φόρουμ είχε ως επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο και την παρουσίαση εμπειριών μέσα από τα μάτια των ασθενών με καρκίνο. Μέσα από μία ιδιαίτερα ζωντανή και παραγωγική συζήτηση ήρθαν αβίαστα στην επιφάνεια προσωπικές ιστορίες, φόβοι, ανησυχίες, συναισθήματα, καθώς και πράγματα από τα οποία άντλησαν δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Κοινός παρονομαστής για όλους τους ασθενείς ήταν η ελπίδα αλλά και η στήριξη που δέχθηκαν από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου. Αναμφισβήτητα οι σκέψεις και οι εμπειρίες που απλόχερα μοιράστηκαν με το κοινό, αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης, ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλους.

5

Δειτε Επισης

Universal Life: Στηρίζει τη νέα γενιά επιστημόνων και επιβραβεύει την αριστεία
Ετήσια αύξηση κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες, μείωση στις μεταφορές το πρώτο τρίμηνο
Η Purpose Communications γιορτάζει την «Παγκόσμια Ημέρα Δημοσίων Σχέσεων 2024»
Το AUB Mediterraneo δέχεται φοιτητές με απολυτήριο των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου
Πετρολίνα: Προσφορά ζωής μέσω αιμοδοσίας εις μνήμη Δημήτρη Λευκαρίτη
To Foody επεκτείνει την υπηρεσία Alphamega Express
Η Aon δημοσιεύει τα αποτελέσματα της Έρευνας Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για το 2024
Εκπαιδεύοντας γιατρούς νέας γενιάς και παγκόσμιας εμβέλειας
Εθνική Έρευνα Εργοδοτών CYEmployers: Κλειδί για διαμόρφωση ενός κατάλληλα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού
Νέα μέτρα και κατευθυντήριες γραμμές για τις κάμερες στα γυμναστήρια