Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» και η Hermes Airports εγκαινίασαν σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας έκθεση με τίτλο «Νιώσε με, Άκουσε με, Κατανόησε με». Η έκθεση αποτελεί ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την Τέχνη, αφού καλλιτέχνες συνάντησαν παιδιά με Σπάνιες Γενετικές Παθήσεις και μέσα από την εμπειρία τους δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης.

Η ενέργεια διοργανώνεται στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης αλλά και οικονομικής ενίσχυσης των δωρεάν προγραμμάτων* του Συνδέσμου. Στόχος της ενέργειας είναι οι καλλιτέχνες να προβάλουν αυτό το σπάνιο ταξίδι μέσα από τις δικές τους ευαισθησίες και τη δημιουργικότητα τους, μετά από γνωριμία αλλά και συνεργασία με ένα παιδί με Σπάνιο Γενετικό Νόσημα.

photo2

Η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη ανέφερε «χαιρόμαστε που φιλοξενούμε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», φιλοξενώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας μερικά πολύ ξεχωριστά έργα που δημιούργησαν καλλιτέχνες της Κύπρου.

Η στήριξη του πολιτισμού όπως και τέτοιων αξιέπαινων κοινωνικών προσπαθειών εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της εταιρικής ευθύνης και αειφορίας της Hermes Airports, η οποία συμμετέχει δυναμικά σε αντίστοιχα projects ως ενεργό μέλος της κοινωνίας για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια.»

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου. Τα εκθέματα θα παραμείνουν στον χώρο του Αεροδρομίου από 3 μέχρι 30 Οκτωβρίου ενώ μετά το τέλος της έκθεσης τα έργα των καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1η Νοεμβρίου στο Κοινοβουλευτικό ίδρυμα ‘’ Το σπίτι του Πολίτη’’.

photo3

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Σπύρος Αγαθού, Αντώνης Τζιαρίδης , Ανδρέας Παρασκευά, Πάρης Σεργίου, Γιώργος Ζενιέρης, Αντρέας Κάττος, Πανίκος Σπανός, Μαρία Κυπριανού, Έλενα Σιακαλλή ,Ηρώ Αρμεύτη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιώργος Βρυωνίδης, Βικτώρια Στυλιανού, Ρένα Ιωάννου, Αλεξάνδρα Πάμπουκα και Παναγιώτης Πασάντας.

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεως «ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» ξεκίνησε την πορεία του πριν εννιά χρόνια, από μια ομάδα ατόμων με Σπάνιες Παθήσεις, γονιών, φίλων και επαγγελματιών υγείας που μοιράζονται ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά τις έντονες ανησυχίες τους για τις τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σπάνιες παθήσεις.

photo4

Οι ανάγκες αυτές περιλαμβάνουν την έγκαιρη διάγνωση, την εξειδίκευση, τη σφαιρική αντιμετώπιση από μία ομάδα επαγγελματιών υγείας, την στήριξη και την πληροφόρηση.

Μέγα Χορηγός: Hermes Airports

Χορηγός: Magnify Communications Ltd

Δειτε Επισης

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος