Powered by

Ολοταχώς για νέα παράταση της αναστολής των εκποιήσεων-Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης

Εδώ και δυο εβδομάδες η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και συνεννόηση τόσο με τον Σύνδεσμο Τραπεζών όσο και με τον Σύνδεσμο των Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων για να εξασφαλιστεί η παράταση της αναστολής των εκποιήσεων κύριας κατοικίας μέχρι 350 χιλιάδες ευρώ μέχρι και το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ο κ. Λετυμπιώτης απαντούσε σε ερώτηση για τη λήξη σήμερα της νομοθετικής ρύθμισης για την αναστολή των εκποιήσεων και εάν η κυβέρνηση προτίθεται να επανέλθει με κάποια καινούργια νομοθετική ρύθμιση, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στο Προεδρικό. 

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα, είπε. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα κατατεθούν και αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το νομοσχέδιο που αφορά τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Ο κ. Λετυμπιώτης υπενθύμισε πως βρίσκεται ήδη ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων το σχετικό νομοσχέδιο για την ειδική δικαιοδοσία των δικαστηρίων αλλά τίθεται και προς υλοποίηση σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» για το οποίο θα πραγματοποιηθεί και σχετική ενημερωτική εκστρατεία για να μπορέσει το κοινό να ενημερωθεί, όπως σημείωσε.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες