Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πλούσια η ατζέντα του 3ου Credit Risk Management Forum της Infocredit Group

Το 3rd Credit Risk Management Forum: Προκλήσεις και Ευκαιρίες του Σήμερα πραγματοποιεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία η Infocredit Group. Στόχος η ανασκόπηση των κινδύνων αλλά και των προοπτικών για τις κυπριακές επιχειρήσεις μέσα στο περιβάλλον των διεθνών εξελίξεων και των αλυσιδωτών αντιδράσεων της παγκόσμιας αγοράς.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν ολοκληρωμένη εικόνα τόσο γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις επιχειρήσεις στην σύγχρονη αγορά, όσο και για τις τεχνολογικές λύσεις διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Μια ομάδα διακεκριμένων ομιλητών θα προσφέρουν στο κοινό την δυνατότητα να κατανοήσει πλήρως τους βασικούς όρους και παράγοντες που σχετίζονται με τη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και να ενημερωθεί σχετικά με τις τάσεις στον τομέα, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Infocredit Group, Θεόδωρο Κρίγγου, τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, Κυριάκο Ιορδάνου, και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη,

Το πρώτο μέρος του Συνεδρίου θα περιλάβει ομιλία του οικονομολόγου Δρ. Μάριου Κληρίδη, με τίτλο «Το Διεθνές Πολιτικό Σκηνικό». Ο οικονομολόγος θα καταγράψει μεγάλα γεγονότα που επηρέασαν την παγκόσμια οικονομία και πως αλυσιδωτά κτύπησαν και την πόρτα των κυπριακών επιχειρήσεων

Το Keynote Speech “Ιf things don’t alter – They will stop as they are!” από τον Glen Stewart Bullivant, Fellow του Chartered Institute of Credit Management και Vice President, Honorary Treasurer and Executive Board Member του CICM θεωρείται ένα από τα highlight του γεγονότος. Η παρουσίαση θα εστιάσει ανάμεσα σε άλλα στο ισοζύγιο μεταξύ του ρίσκου από την απόδοση πίστωσης και ρίσκου από την μη απόδοσης πίστωσης.

H Dorota Ulatowska, Credit Director, Allianz Trade Greece θα παρουσιάσει το θέμα Credit Risk Analytics: The Path from Data to Decision. Αναμφίβολα η εμπειρία του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της Ασφάλισης πιστώσεων θα προσθέσει βάρος στο συνέδριο με την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτει στην ασφάλιση πιστώσεων, στις εισπράξεις εμπορικών οφειλών, στην ανάθεση της διαχείρισης εισπρακτέων λογαριασμών, στην είσπραξη απαιτήσεων διεθνώς και στις υπηρεσίες ελάφρυνσης χρέους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Infocredit Group, Νίκος Ιωάννου θα συντονίσει το συνέδριο και θα μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου παρουσιάζοντας το θέμα, Τα κλειδιά της επιτυχίας για ένα πετυχημένο πρόγραμμα πιστωτικής πολιτικής.

Ο Στυλιανός Χριστοφόρου, Barrister-at-Law του Grays Inn, UK, μέλος του Chartered Institute of Arbitrators of England and Wales, ένας από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες του εμπορικού δικαίου στην Κύπρο θα παρουσιάσει το θέμα The New Civil Procedure Rules, a Debt Collecting Tool or Not?

Ο Θεόδωρος Σταύρου, Επικεφαλής Συμμόρφωσης, Societe Generale Bank Cyprus θα διαφωτίσει τους συμμετέχοντες ως προς τον επηρεασμό των επιχειρήσεων από τις διεθνείς κυρώσεις, με το θέμα Οι Κίνδυνοι των Εταιρειών εν μέσω Κυρώσεων

Ο Δρ. Στέλιος Κομής, Credit Risk Manager, Infocredit Group με το θέμα H Αξία της Μέτρησης του Πιστωτικού Κινδύνου θα μοιραστεί την πολύχρονη εμπειρία και τις γνώσεις του παρουσιάζοντας το πραγματικό όφελος από την ορθολογιστική μέτρηση του πιστωτικού κινδύνου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων, Τράπεζα Κύπρου θα βάλει τους συμμετέχοντες στη σκοπιά των τραπεζών με το θέμα Οι Εμπορικές Τράπεζες στην Ψηφιακή Εποχή.

Η Διαχείριση του Πιστωτικού Κίνδυνου μέσα από την Τεχνητή Νοημοσύνη και Ψηφιακές Λύσεις, είναι ένα θέμα που θα παρουσιάσουν οι Δρ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Frederick και Δρ. Χάρης Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικής, Πανεπιστήμιο Frederick.

Το θέμα Financial Restructuring – Α Survival Mechanism or a Key to Sustainable Competitive Advantage? Θα παρουσιαστεί από τον Ρένο Ιωαννίδη, Principal, Deal Advisory, KPMG

Ο Sharpel Petri, International Sales Officer, Infocredit Group θα μιλήσει για το Open Banking and the Transition to PSD3

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης που θα συντονίσει η Δρ. Μαρία Ηρακλέους, Εκτελεστικός Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα εστιάσει, στην αξιολόγηση του εταιρικού οικονομικού περιβάλλοντος στην Κύπρο. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι Δρ. Ανδρέας Ασσιώτης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, ο Δρ. Μάριος Κληρίδης, Οικονομολόγος, ο Δρ. Σωφρόνης Κληρίδης, Καθηγητής Οικονομικών και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δρ. Ιωάννης Τιρκίδης, Διευθυντής Οικονομικών Ερευνών της Τράπεζας Κύπρου.

Ακόμη θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την επιχειρηματική ανάπτυξη και τον πιστωτικό κίνδυνο με συντονιστή τον Λουκή Ταπάκη Business Consultant και συμμετέχοντες τους Γεώργιο Σπυρόπουλο, Επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης, Coface και Λίζα Πέτσα, Διευθύντρια Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, Τράπεζα Κύπρου

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με Networking Cocktail.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Φόρουμ απευθύνεται σε στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών της Κύπρου και συγκεκριμένα σε Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές, Οικονομικούς Διευθυντές και Χρηματοοικονομικούς Διευθυντές, Διευθυντές Πιστώσεων, Προϊσταμένους Λογιστηρίων και Αναλυτές Πιστώσεων και Προϊσταμένους Εισπράξεων, Διευθυντές Πωλήσεων, Υπεύθυνους προσφορών.

Το Credit Risk Management Forum είναι κατάλληλο για κάθε στέλεχος που ασχολείται με την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και την Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Infocredit Group

Πλατινένιος Χορηγός: Allianz Trade

Χρυσός Χορηγός: Coface

Αργυροί Χορηγοί: Intertrust, Stylianos Christoforou & Co Law Firm

Χάλκινος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγός Λογισμικού: Powersoft

Υποστηρικτές: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ), Cyprus Integrity Forum, Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Presse Café, Great Britain, Delphi Alliance, FEBIS, MACM

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD

Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα