Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πλάτων και Μάριος Ε. Λανίτη: Με σεβασμό στους ανθρώπους, τους μετόχους και την κοινωνική προσφορά(vid)

Με τιμητικό βραβείο για το έργο τους και την συνολική τους προσφορά στην επιχειρηματικότητα, διακρίθηκαν οι Πλάτων Ε. Λανίτη, πρόεδρος του ομίλου Λανίτη, και Μάριος Ε. Λανίτη, αντιπρόεδρος του ομίλου Λανίτη, στο πλαίσιο των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards. Το βραβείο παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Στην επαγγελματική μου πορεία, το μεγαλύτερο μου επίτευγμα ήταν ότι μαζί με τα αδέλφια μου διατηρήσαμε τις αρχές που μας άφησε ο πατέρας μου, την εντιμότητα, τον σεβασμό προς τους μετόχους μας, στους ανθρώπους μας και την κοινωνική προσφορά» υπογράμμισε, ο Πλάτων Ε. Λανίτης, στο πλαίσιο των βραβείων.

Από πλευράς του, ο Μάριος Ε. Λανίτη, σχολιάζοντας τις μελλοντικές προκλήσεις του επιχειρείν, ανέφερε «Το 2024 οι κυπριακές επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω μας και το σύστημα στο οποίο εργαζόμαστε το οποίο δημιουργεί γραφειοκρατία».

Διαβάστε εδώ: Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards

Τα 10α KEBE Business Leader Awards πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στην παρουσία του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

  • Πλάτων Ε. Λανίτης, Πρόεδρος, Όμιλος Λανίτη

Είναι πρόεδρος του ιστορικού Ομίλου Λανίτη από το 1992, του οποίου ανέλαβε τα ηνία μαζί με τα αδέλφια του, ως η τέταρτη γενιά, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, Ευαγόρα Λανίτη.

Πρoτού αναλάβει την προεδρία, μεταξύ 1975 και 1992, εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες του οµίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, από κατασκευές, ανάπτυξη γης και ξενοδοχειακά μέχρι εμπόριο και ενέργεια.

Ο Πλάτων Λανίτης, που γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1952 και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Reading, υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στα συμβούλια διαφόρων επιχειρηματικών και κοινωνικών οργανισμών και συνδέσμων, ενώ ήταν ο επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κύπρο.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο Knight in the Order of Orange-Nassau εκ μέρους της Βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας.

  • Μάριος Ε. Λανίτης, Αντιπρόεδρος, Όμιλος Λανίτη

Είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου Λανίτη και συμμετέχει στη διοίκηση. Ανέλαβε τα ηνία του ομίλου μαζί με τα αδέλφια του, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, Ευαγόρα Λανίτη, το 1992.

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1953 και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sussex στη δομική μηχανολογία.

Ανήκει στην τέταρτη γενιά, η οποία υπό τη διοίκηση και την προεδρία του Πλάτωνα Λανίτη, οδήγησε τον όμιλο στον 21ο αιώνα, με νέες υπηρεσίες και τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στον τομέα της τεχνολογίας και της διαχείρισης, συνεχίζοντας παράλληλα τον κοινωνικό του ρόλο.

Ο Μάριος Ε. Λανίτης υπηρέτησε στα συμβούλια διάφορων επιχειρηματικών και κοινωνικών οργανισμών και συνδέσμων και είναι ο επίτιμος πρόξενος του Βελγίου στην Κύπρο.

Έχει τιμηθεί με τον τίτλο Knight in the Order of Leopold εκ μέρους του Βασιλιά Αλβέρτου ΙΙ του Βελγίου.

Δειτε Επισης

Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής