Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Γερμανία: Απροσδόκητη υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,8% τον Οκτώβριο

Σημαντική επιβράδυνση που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών εμφάνισε ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε τον τελευταίο μήνα με ετήσιο ρυθμό 3,8% επιβραδύνοντας από το 4,5% του Σεπτεμβρίου, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν χαμηλότερης τάξης υποχώρηση στο 4% ετησίως.

Σε μηνιαία σύγκριση, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος (0%) μετά το +0,3% του Σεπτεμβρίου, ενώ η αγορά έβλεπε μικρή αύξηση κατά 0,2%.

Βάσει των εναρμονισμένων ευρωπαϊκών μέτρων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή "έτρεξε" τον Οκτώβριο με 3% ετησίως, έναντι του 4,3% που είχε προηγηθεί αλλά και της εκτίμησης των αναλυτών για 3,6%.

Σε μηνιαία βάση δε, οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,2% μετά από αύξηση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο και μέσης πρόβλεψης για ήπια αύξηση κατά 0,1%.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα