Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Coca-Cola HBC Κύπρου: 1ο Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής

Η εφαρμογή άμεσης καταγραφής μη ασφαλών συνθηκών εργασίας «Early Signals Report» της Coca-Cola HBC Κύπρου τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τα βραβεία απονέμονται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σκοπός τους είναι οι επιβράβευση των επιτυχημένων λύσεων που υιοθετήθηκαν από επιχειρήσεις και οργανισμούς έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων.

Η εφαρμογή «Early signals Report» επιτρέπει σε όλους τους εργαζομένους της Coca-Cola HBC Κύπρου να αναφέρουν ανασφαλείς συνθήκες ή συμβάντα στο χώρο εργασίας σε πραγματικό χρόνο. Η αναφορά αυτή αποστέλλεται απευθείας στον εκάστοτε υπεύθυνο ασφαλείας, ο οποίος μπορεί να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος πιο άμεσα. Η διαδικασία ξεκινάει με τη σάρωση QR Code και η σχετική φόρμα που απαιτείται να συμπληρωθεί είναι συνοπτική αλλά περιεκτική. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να δράσει πολύ γρήγορα για την καταγραφή οποιουδήποτε επικίνδυνου σημείου εντοπιστεί. Η υλοποίηση του συστήματος απαιτεί ελάχιστους πόρους και τα οφέλη που αποκομίζονται είναι τεράστια. Μέσω του συστήματος «Early Signals Report» μειώνεται ο χρόνος απόκρισης σε θέματα ασφάλειας και έτσι μειώνεται και η πιθανότητα ατυχημάτων.

Ο Sales Director της Κύπρου Βαγγέλης Μόσχος, συγχαίροντας τους εργαζόμενους της εταιρείας επεσήμανε ότι: «Στην Coca-Cola HBC, η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας αποτελεί βασική προτεραιότητα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη διασφάλιση της ευημερίας όλων στους χώρους εργασίας μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους εργαζομένους μας ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον, με ένα ισχυρό πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας και στόχο μηδέν ατυχήματα. Η εφαρμογή «Early Signals Report» μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά στην επίτευξή του. Η διάκριση στο Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής είναι μία σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας.»

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2023, η General Manager της Coca-Cola HBC για Ελλάδα & Κύπρο, Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, δήλωσε: «Στην Coca-Cola HBC πιστεύουμε ότι η ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας και αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας. Η ασφάλεια της ζωής μας αλλά και των συνεργατών μας εξαρτώνται από εμάς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλάμε ανοιχτά σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια και να λειτουργούμε προληπτικά για την αποφυγή ατυχημάτων και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.»

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2023. Η Εβδομάδα διοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA), και οι φετινές εργασίες της πραγματοποιήθηκαν από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου. Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, με την Coca-Cola HBC Κύπρου να αποσπά το 1ο Βραβείο ανάμεσα σε 24 υποψηφιότητες και το παρέλαβε εκ μέρους της Coca Cola HBC Κύπρου ο Plant Health, Safety & Environment Lead Θεοφάνης Ασημακόπουλος.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει