Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αποδόσεις περιουσιακών στοιχείων σε περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων

Το νέο φυσιολογικό είναι η πολιτική υψηλότερων επιτοκίων και οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων. Αυτό δημιουργεί μια σειρά από πιθανά τρωτά σημεία για τις αγορές και τις οικονομίες. Τα υψηλότερα επιτόκια σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους έχουν δημιουργήσει πιο σκληρή δημοσιονομική δυναμική. Τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν επίσης ότι οι υπεύθυνοι για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων θα στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις πιστώσεις και τις εναλλακτικές λύσεις κατά τη δημιουργία χαρτοφυλακίων.

Ένα σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Η νέα κατάσταση θα δημιουργήσει όντως τρωτά σημεία για την αγορά μετοχών, ή μήπως υπάρχουν συναρπαστικές ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και αλλού που σημαίνουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφοροποιημένα;

Η απάντηση θα δοθεί κατά τη διάρκεια του 14ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ όπου ο Derry Pickford, Global Head of Asset Allocation της Aon θα προχωρήσει σε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ο Pickford κουβαλώντας πίσω του μια τεράστια διεθνή εμπειρία θα ανέβει στη σκηνή για να δώσει λύσεις, σε μια ομιλία με τίτλο «Asset Returns in a Higher Rates Environment».

Δυο δεκαετίες εμπειρίας

Ο Derry Pickford έχει πάνω από 23 χρόνια εμπειρίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, μεταξύ των οποίων 8 χρόνια ως επικεφαλής οικονομολόγος του πολυβραβευμένου διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Sloane Robinson. Βοήθησε στην καθοδήγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια του ράλι των αναδυόμενων αγορών στα μέσα της δεκαετίας του 2000, καθώς και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, επιτυγχάνοντας σωρευτική απόδοση άνω του 620% και αυξάνοντας το AUM σε 11 δισ. δολάρια μέχρι την αποχώρησή του.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας First Rand και έγινε συν-επικεφαλής του τμήματος Asset Allocation, το οποίο έχει υπό διαχείριση πάνω από 10 δισ. δολάρια, προτού ενταχθεί στην παγκόσμια ομάδα asset allocation της Aon, όπου συμβάλλει στη συμβουλευτική για περιουσιακά στοιχεία άνω των 4 τρισ. δολαρίων.

Το συνταξιοδοτικό οικοσύστημα και οι τάσεις του

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου για να εντοπίσει και να αναλύσει τις πιο πρόσφατες τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος. Μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων, διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καταφθάσουν στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia για να μιλήσουν για τα σημαντικότερα ζητήματα του τομέα προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που ήδη αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να χειριστούν στο εγγύς μέλλον. Παρουσία στο Συνέδριο θα έχουν εξάλλου πολιτικοί αξιωματούχοι και κυβερνητικά στελέχη.

Ακόμη θα επεξηγηθεί η πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της επάρκειας των συντάξεων, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις οι εκκλήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον πρώτο πυλώνα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα και ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τρίτου πυλώνα; Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν από τον Επικεφαλής του αρμόδιου Υπουργείου σε μια συζήτηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η θεματολογία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Συνέδριο, που έγινε θεσμός, περιλαμβάνει πλειάδα θεμάτων που απασχολούν τον Κλάδο.

Οι σύνεδροι θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων, όπως επίσης και τη Διαχείριση κινδύνου σε περιόδους αβεβαιότητας καθώς και άλλα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου, συντάξεων DC κ.α.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου αναμένεται να διατυπωθούν και οι θέσεις της κυβέρνησης γύρω από τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από αρμοδίους και για τις νομοθετικές και κανονιστικές ενημερώσεις στα Ιδρύματα Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (ΙΕΣΠ) όπως και για την πρόταση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου για ενδυνάμωση του συνταξιοδοτικού εισοδήματος στην Κύπρο.

Τα Ταμεία Προνοίας έχουν αποκτήσει μια δυναμική τα τελευταία έτη με μεγάλους οργανισμούς να επιλέγουν το συγκεκριμένο όχημα χρηματοδότησης συνταξιοδοτικών παροχών. Μεταξύ άλλων, το 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα παρουσιάσει την Έρευνα 2023 Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων για τη Κύπρο της Aon, αναδεικνύοντας τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού που ακολουθούν οι εταιρίες καθώς και τις Προτεραιότητες και Προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ

Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα, Eurobank Cyprus

Υποστηρικτής: EFFECT (GR)
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)
Volcano Stores: Παρουσίασαν τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2023