Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ο Γιώργος Μάης-Τι ζητά από την Κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου, που έχουν σχέση με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Τα προβλήματα, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης, οφείλονται στη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα, στις πληθωριστικές πιέσεις, των υψηλών επιτοκίων, αλλά και στην αναποφασιστικότητα του πολιτικού συστήματος να προχωρήσει σε ρυθμίσεις και τομές. Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό γιατί ως επακόλουθο απειλείται, όπως είπε, και η οικονομία του τόπου στο σύνολο της.

Επεσήμανε επίσης πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις όπως τη χορήγηση κινήτρων (φορολογικών, πολεοδομικών, και άλλων) για ενθάρρυνση του επιχειρείν, των συγχωνεύσεων και αναδιαρθρώσεων των εταιρειών.

Επίσης να προχωρήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με την πάταξη της γραφειοκρατίας και την εφαρμογή των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης κ.α.

Ο κ. Μάης είπε επίσης πως το τραπεζικό σύστημα δεν είναι καθόλου φιλικό για τις επιχειρήσεις. Πέραν των υψηλών επιτοκίων που επιβάλλουν οι τράπεζες, έχουν αυξήσει υπερβολικά και τις υπόλοιπες χρεώσεις τους, ενώ έχουν καταστεί πολύ αυστηρές σε αιτήματα χρηματοδότησης και παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κάλεσε την κυβέρνηση να δει τις στρεβλώσεις σ’ αυτούς τους τρείς τομείς και να προσπαθήσει να τις διορθώσει. Δεν γίνεται, τόνισε, οι επιχειρήσεις, εκτός από τα μεγάλα ρίσκα που αναλαμβάνουν, να βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με την υπέρμετρη κρατική γραφειοκρατία και την ανεπάρκεια του συστήματος.

Πρέπει να βρεθούν λύσεις εδώ και τώρα, γιατί η επιχειρηματικότητα ταλανίζεται και ταλαιπωρείται καθημερινά, κατέληξε.

Ο Γιώργος Μάης επανεκλέγηκε πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κατά την Γενική Εκλογική Συνέλευση του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον πολυχώρο πολιτισμού Αττικόν στην Πάφο. 

Δειτε Επισης

Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής