Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Δεν αποκλείει διαφοροποίηση του διατάγματος για την ποσόστωση του χαλλουμιού ο Παπαναστασίου

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, απηύθυνε έκκληση για διαβούλευση των εμπλεκομένων σε σχέση με την ποσόστωση του χαλλουμιού, μιλώντας στην Παγκύπρια Συνάντηση Αγελαδοτρόφων την Παρασκευή.

Παράλληλα, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι εφόσον τα μέρη καταλήξουν σε διαφορετική συμφωνία με τον Υπουργό Γεωργίας, το διάταγμα που εξέδωσε για αύξηση της ποσόστωσης του αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού από 10% σε 19%, θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος παρέστη στην Παγκύπρια Συνάντηση Αγελαδοτρόφων κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, η θέση που εξέφρασε ως γενική τοποθέτηση είναι ότι η κατανάλωση πρέπει να καθορίζει το προϊόν και όχι το αντίστροφο. Όπως είπε, αν σήμερα το χαλλούμι ΠΟΠ είναι ακριβό και δεν είναι ανταγωνιστικό, θα πρέπει να γίνει διαφορετικά για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.

Παρακάλεσε επίσης τους αγελαδοτρόφους, πριν από τη λήψη οποιονδήποτε μέτρων, να διαβουλευθούν με τους αιγοπροβατοτρόφους και να προσέλθουν στην συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας την ερχόμενη Δευτέρα. Έκανε έκκληση να βρεθεί μια μέση λύση και να δώσουν όλα τα μέρη χώρο στη διαβούλευση, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή λύση και να μην πάρει το προϊόν στο τέλος κάποιος τρίτος.

Ερωτηθείς για το αν προτίθεται να αλλάξει το διάταγμα, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι τα διατάγματα αλλάζουν βάσει συμφωνίας με τα μέρη. Αν υπάρξει κάποια διαφορετική συμφωνία από τα μέρη, ανέφερε, θα αναμένει οδηγίες από τον Υπουργό Γεωργίας.

Παράλληλα ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί μια λύση, αφού όπως είπε, στη Συγκέντρωση σήμερα είδε πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος ζει τις οικογένειές του από αυτή την δραστηριότητα.

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»