Το κορυφαίο deal για Μ.Σ. Ιακωβίδης και Vitabiotics- Το διεθνούς φήμης brand πρώτο σε πωλήσεις στην Κύπρο

Το μέγεθος της επιτυχίας τους γιορτάζουν τα στελέχη της Μ.Σ. Ιακωβίδης και της Vitabiotics κι έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να το πράττουν. Και αυτό, καθώς όπως επισημαίνουν με ικανοποίηση ο Director & Vice President της Vitabiotics, Rohit Shelatkar και ο Προέδρος του Δ.Σ. του Ομίλου MSJ, Σώτος Ιακωβίδης, κατάφεραν μέσω της συνεργασίας τους να καταστήσουν τη Vitabiotics πρώτη σε πωλήσεις και στην κυπριακή αγορά.

Το κορυφαίο deal ήταν και ο λόγος της καθόδου στην Κύπρο του ισχυρού άντρα του διεθνούς φήμης brand, ο οποίος μας παραχώρησε κοινή συνέντευξη με τον κ. Ιακωβίδη, η εταιρεία του οποίου διανέμει τα δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής στη χώρα μας.

Κύριε Ιακωβίδη, πενήντα χρόνια ζωής για τη Vitabiotics και ως οι αποκλειστικοί συνεργάτες στην Κύπρο έχετε κάθε λόγο να γιορτάζετε μια σειρά από πρωτιές. Πείτε μας γι’ αυτές.

H Vitabiotics είναι μια δυναμική και πρωτοπόρος εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και πέντε δεκαετίες στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής, διαθέτοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία βασίζονται στην έρευνα. Έχει έδρα το Λονδίνο και διαθέτει τα είδη της σε περισσότερες από 100 χώρες, διατηρώντας εκατομμύρια ευχαριστημένους πελάτες παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της, έχει αναπτύξει προϊόντα που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και βασισμένα σε πραγματικές και συγκεκριμένες καταναλωτικές ανάγκες. Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων της εταιρείας αποτελείται από ειδικούς στη διατροφή, την κλινική ιατρική, τη βιοχημεία και τη φαρμακολογία. Αυτή η εξειδίκευση βοηθά τη Vitabiotics να δημιουργεί συνεχώς νέα πρωτοποριακά προϊόντα σε διάφορους τομείς της φροντίδας της υγείας, καθώς και να επιβραβεύεται μέσω διάφορων διακρίσεων για την καινοτομία της. Η εταιρεία έχει ήδη συμπληρώσει 50 χρόνια ζωής και επιτυχημένης πορείας σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέχει ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά. Ως Όμιλος MSJ και αποκλειστικοί συνεργάτες της στην Κύπρο γιορτάζουμε μαζί ένα σημαντικό ορόσημο, μισό αιώνα ζωής και προσφοράς στη κοινωνία.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους συνεργάτες σας;

Στα 79 χρόνια ζωής του, ο Όμιλος MSJ έχει καταστεί ηγετικός παίκτης του φαρμακευτικού επιχειρείν και του ευρύτερου φάσματος της υγείας σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο τομέας της υγείας αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς, με τεράστια ποσά να επενδύονται καθημερινά στην έρευνα και την καινοτομία ανά το παγκόσμιο, με στόχο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και το όφελος προς την κοινωνία. Γι’ αυτό τον λόγο προκύπτουν συνεχώς προοπτικές και ευκαιρίες για νέες συνεργασίες.

Ο Όμιλος μας, με βάση το όραμα και την αποστολή του, επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τους νέους συνεργάτες του, οι οποίοι πρέπει να κατέχουν ηγετική θέση παγκόσμια, με προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας, ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης και επιβίωσης στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, η μελετημένη στρατηγική και η ευελιξία. Ο Όμιλος MSJ θέτει ως προτεραιότητά του τη δημιουργία και τη διατήρηση μακροχρόνιων επαγγελματικών σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με παγκοσμίως γνωστούς και καινοτόμους οίκους του εξωτερικού και με επιλεγμένα brands υψηλής ποιότητας και διεθνούς αξιοπιστίας, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Παρόλο που βρίσκεται στην Κύπρο τα τελευταία 35 χρόνια, η πρωτιά στον τόπο μας για τη Vitabiotics ήρθε κατόπιν της συνεργασίας με την εταιρεία σας.

Η Vitabiotics εντάχθηκε στην γκάμα των brands της εταιρείας μας από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η επιτυχία της συνεργασίας μας με τη Vitabiotics δεν είναι τυχαία. Αποδίδεται στον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει και τις δυο εταιρείες καθώς και σε μια σειρά προωθητικών ενεργειών, όπως η ιατρική ενημέρωση, η προώθηση και το merchandising των προϊόντων στα φαρμακεία, καθώς και η προβολή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες είναι η μεταξύ μας ενεργή επικοινωνία, η υποστήριξη, η αρμονική συνεργασία, η εμπιστοσύνη και ο κοινός μας στόχος για προσφορά προϊόντων με υψηλές προδιαγραφές, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που έχει ο Όμιλος για κάθε σκεύασμα που εισάγει στην κυπριακή αγορά.

Το κοινό όραμα αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δυο εταιρείες, οι οποίες είναι ηγετικές μορφές στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής και της υγείας, ενδυναμώνοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία και στρατηγική τους συνεργασία.

Ποια στοιχεία κάνουν τη Vitabiotics να ξεχωρίζει;

Η Vitabiotics ακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις στην παγκόσμια έρευνα και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών, μετατρέποντας τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα σε αποτελεσματικά προϊόντα, που είναι συμβατά με τις ανάγκες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής των καταναλωτών. Αυτή η μοναδική της ικανότητα είναι και το κλειδί της επιτυχίας της. Άλλοι παράγοντες που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι η σύνθεση των προϊόντων της και οι διάφορες τους μορφές, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής στον καταναλωτή/ασθενή.

Ποια προϊόντα του brand είναι πρώτα σε πωλήσεις στο είδος τους στην Κύπρο;

H Vitabiotics διαθέτει μια πλήρη σειρά προϊόντων που συνεχώς εμπλουτίζονται και ανανεώνονται με καινούργια εξιδεικευμένα είδη στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής.

Η γκάμα της περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία είναι leaders στην κατηγορία τους, όπως: Osteocare, Jointace, Pregnacare, Neurozan, Hair Folic και Perfectil.

Ποιο είναι ο κοινός στόχος των δυο εταιρειών;

Και οι δυο προσβλέπουν στη συνεχή πρόοδο, την αδιάλειπτη επένδυση στην καινοτομία και την μακροπρόθεσμη διατήρηση στην κορυφή. Στο επίκεντρο των δράσεών μας βρίσκεται πάντοτε η προώθηση της υγείας και της ευημερίας του ανθρώπου, με επίκεντρο ό,τι πιο πολύτιμο, τη ζωή.

Χτίζοντας μαζί πάνω στις προηγούμενες μας επιτυχίες και προσβλέποντας με αισιοδοξία στο μέλλον, με στόχο την επίτευξη της κοινής μας αποστολής, θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τη συνεργασία και την ποιοτική μας προσφορά προς το κοινό, προσαρμοσμένοι πάντοτε στις ανάγκες των καταναλωτών.

Κύριε Shelatkar, ποιος είναι ο λόγος της καθόδου σας στην Κύπρο;

Γιορτάζουμε μια καθόλα επιτυχημένη συνεργασία, μέσω της εταιρικής σχέσης που έχουμε αναπτύξει με τη Μ.Σ. Ιακωβίδης. Σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατοικία του Βρετανού ύπατου αρμοστή, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής των βρετανικών επιχειρήσεων στην Κύπρο και άνοιξε με χαρά το σπίτι του, για να γιορτάσουμε με τους συνεργάτες μας αυτό το σημαντικό γεγονός, αυτή την πρωτιά που έχει εξασφαλίσει η Vitabiotics στην κυπριακή αγορά.

Πόση σημασία αποδίδει η Vitabiotics στη συνεργασία της με τη Μ.Σ. Ιακωβίδης;

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή ήταν ουσιαστική για την προμήθεια της Κύπρου με υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα.

Η Μ.Σ. Ιακωβίδης αγκαλιάζει σημαντικές πτυχές της ζωής μέσα από μια διακεκριμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Στην ουσία, η αποστολή της δεν είναι τίποτα λιγότερο από την αφοσίωση στην αριστεία.

Βασίζεται στις ισχυρές σχέσεις, στην αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων και των συνεργατών της.

Με οδηγό το μακροπρόθεσμο όραμα, βρίσκεται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία και στις ανάγκες της.

Πώς διασφαλίζεται τόσο η ποιότητα όσο και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων σας;

Τα προϊόντα μας φέρουν πιστοποιημένες αξιολογήσεις, έχουν δημοσιευθεί και υποβλήθηκαν σε κλινικές δοκιμές. Κάθε ένα από αυτά έχει κατασκευαστεί στη βάση υψηλών προδιαγραφών Reference Nutrient Intakes (RNI), δηλαδή της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς, η οποία αφορά στην ποσότητα ενός θρεπτικού συστατικού που είναι αρκετή για να διασφαλίσει ότι καλύπτονται οι ανάγκες όλης, σχεδόν, της ομάδας του πληθυσμού (97,5%) και του Υπουργείου Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Έχουν εξασφαλιστεί ταυτόχρονα σχετικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Οι συνθέσεις καταρτίζονται με τη βοήθεια ανεξάρτητων διεθνών εμπειρογνωμόνων. Κάθε προϊόν παρασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε εγκαταστάσεις εγκεκριμένες από την αρμόδια κρατική υπηρεσία MHRA (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency - Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας) με πρότυπα που εφαρμόζονται και για την φαρµακευτική βιοµηχανία.

Η ορθή παρασκευαστική πρακτική (Good Manufacturing Practice-GMP) είναι το μετρήσιμο στοιχείο της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας και είναι εμφανής στις κλινικές δοκιμές όπου υποβάλλονται τα προϊόντα της Vitabiotics.

Η αγορά είναι γεμάτη από βιταμίνες. Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, ώστε να προμηθεύεται τα κατάλληλα σκευάσματα;

Η προτροπή μου προς τον κόσμο είναι να θέτει πάντα το εξής ερώτημα: «Πού βρίσκεται σε όλο αυτό η επιστήμη;». Και το κυριότερο, να εμπιστεύεται εκείνα τα προϊόντα και τα σκευάσματα τα οποία είναι αποτέλεσμα κλινικών δοκιμών και μελετών.

Ποιος είναι ο κοινός στόχος των δύο εταιρειών;

Ο κοινός στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές σε όλο τον πληθυσμό και ότι τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να φθάσουν με ευκολία στο κοινό της Κύπρου.

Τι ήταν εκείνο που συνέβαλε στις πρωτιές του brand της Vitabiotics και στην Κύπρο;

Η επιτυχία του εμπορικού σήματος Vitabiotics και στην Κύπρο βασίζεται στην εξαιρετική συνεργασία με τη Μ.Σ. Ιακωβίδης, στον επαγγελματισμό και στη μεταξύ τους εμπιστοσύνη και φυσικά στη σκληρή δουλειά του Ομίλου MSJ ευρύτερα στην τοπική αγορά. Μοιραζόμαστε το όραμα της μακροπρόθεσμης επιτυχίας και στοχεύουμε πάντα να είμαστε ηγέτες

στον τομέα μας.

Τι άλλο να περιμένουμε από αυτή την επιτυχημένη συνεργασία;

Περισσότερα καινοτόμα, οικονομικά, προσιτά και διακεκριμένα προϊόντα της Vitabiotics, που να φέρουν τις ανάλογες διακρίσεις. Με αυτό τον τρόπο δίδεται η ευκαιρία στην κυπριακή αγορά να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε είδη παγκόσμιας κλάσης.

Φωτογραφία: Taspho

Δειτε Επισης

Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα