powered by

Κανονισμοί συμμόρφωσης: Αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσα σε κόστος και προστασία

Είναι αρκετό να πληρούν τους κανόνες συμμόρφωσης οι οργανισμοί; Σε ένα καυτό ερώτημα του χώρου της Συμμόρφωσης απάντησε συζήτηση πάνελ του 9ου International Compliance Forum, που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου.

Στην παρουσία πρωταγωνιστών του κλάδου που συναντήθηκαν στη σκηνή του γεγονότος, παρουσιάστηκαν οι λόγοι που οι αξίες και το ήθος, αλλά και η πρόληψη, είναι εξίσου σημαντικά και ευεργετικά για τη λετουργία και την φήμη των εταιρειών.

Σύμφωνα με τον Predrag Cvijic, Head of Transversal Files Unit, Compliance Corporate Division, Group Non-Financial Risk Department, Office of the Group Chief Compliance Officer της European Investment Bank, οι οργανισμοί πρέπει να προσέξουν να μην χάσουν το δάσος, βλέποντας το δέντρο. Επίσης, πρέπει να κάνουν διαρκώς update, ώστε να είναι βέβαιοι πως εφαρμόζονται οι πρόσφατοι κανόνες και να θυμούνται ότι είναι μέρος ενός οικοσυστήματος.

O Gaon Hart, Former Senior Crown Advocate, Crown Prosecution Service, Non-Executive Director, NHS Counter, της Fraud Authority, είπε ότι το κόστος συμμόρφωσης ανέρχεται διεθνώς στα 230 δις δολάρια.

Μόνο στην Βρετανία, ανέφερε, πέρσι χάθηκαν 34 δις δολάρια από έξοδα συμμόρφωσης. Παρόλ' αυτά, τόνισε, οι πελάτες αισθάνοινται ικανοποιημένοι στο να παρέχουν πληροφόρηση και να συνεργάζονται στενά με τις αρχές.

«Πρέπει να ζυγίσετε το κόστος και τις συνέπειες», δηλώνει ο Michael Khoo, Co-Director, Task Force KleptoCapture, του U.S. Department of Justice.

Ο αξιωματούχος υπενθύμισε ότι παρά το κόστος, το αποτέλεσμα είναι πως προστατέυται, τόσο ο οργανισμός όσο και η κοινωνία και πως είναι κρίσιμο «να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο κόστος και την προστασία».

Συντονίστρια του πάνελ ήταν η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου.

Δειτε Επισης

Οι μεγάλες επενδύσεις ξένων επενδυτών στην Πάφο... «Αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για ξένες εταιρείες»
Ζητά ανάκληση και επανέκδοση του διατάγματος για το «ΕΡΓΑΝΗ» η ΟΕΒ-Προκαλεί σύγχυση στις επιχειρήσεις
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Πανεπιστήμιο Νεάπολις και Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
Η Libertex ανεβάζει στροφές στη Formula 1 ως Official Online Trading Partner της KICK Sauber F1 Team
CIM Summit 2025: Τα κεντρικά θέματα του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου
Ο Μιχαλάκης Λεπτός μέσα από τα μάτια του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη-«Ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας οραματιστής»
Κοινή επιθυμία για παράρτημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κύπρο
Και σήκωσέ τα να δω, τα τροπαία ψηλά στον ουρανό... Έφερε στην Κύπρο τα κύπελλα Europa και Conference League η Stoiximan
Golden Leaves Cyprus Crematorium: Κάνει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Κύπρο με κόστος κατασκευής τέσσερα εκατ. (pics)
EKK: Αυξάνονται οι περιπτώσεις υποβολής ενημερωτικού δελτίου στην αγγλική γλώσσα