Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μ. Σκανδάλης: Η εργασιακή κουλτούρα να ευθυγραμμίζεται με τη διαχείριση κινδύνων

Η υλοποίηση πρωτοβουλιών για την εφαρμογή της επιθυμητή κουλτούρας σε ολόκληρο τον οργανισμό πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων της εταιρείας.

Τη θέση αυτή υποστήριξε ο Μάριος Σκανδάλης, chief compliance officer της Bank of Cyprus Group και πρόεδρος Cyprus Integrity Forum.

Σε ομιλία ενώπιον του κοινού που παραβρέθηκε στο 9ο International Compliance Forum που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, εξέφρασε την άποψη ότι η νέα κουλτούρα που εφαρμόζεται συχνά στερείται βασικής εταιρικής ακεραιότητας και ήθους. Ως εκ τούτου, χρειάζεται η διασφάλιση ότι οι μη υλικές πτυχές της εργασιακής ζωής των εργαζομένων, αντιπροσωπεύουν τις πολιτιστικές φιλοδοξίες της εταιρείας.

Κρίσιμο σημείο κατά τον κ. Σκανδάλη είναι η εφαρμογή των στόχων και στρατηγικών για την οικοδόμηση της κουλτούρας σε επίπεδο οργανισμού, στο πλαίσιο της ομάδας ή της λειτουργίας τους.

Οι Οργανισμοί, είναι εξίσου σημαντικό να προβαίνουν σε καθοδήγηση και κατάρτισης των υπαλλήλων τους ώστε οι ίδιοι να επιθυμούν την ενσωμάτωσή τους σε αυτή την κουλτούρα, είπε εξάλλου.

Στις συμβουλές από τον πρόεδρο του Cyprus Integrity Forum είναι και η παροχή συμβουλών στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τον καθορισμό της επιθυμητής κουλτούρας από την άποψη της δεοντολογίας και της διαχείρισης κινδύνων.

«Η υλοποίηση πρωτοβουλιών για την εφαρμογή της επιθυμητή κουλτούρας σε ολόκληρο τον οργανισμό πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων της εταιρείας», τόνισε ο chief compliance officer της Τράπεζας.

Κάλεσε όσους ηγούνται στους Οργανισμούς να αποτελούν πρότυπο στα μάτια των εργαζομένων και να έχουν ήθος. Το HR παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία της κουλτούρας και την αίσθηση της ευθύνης μέσω προγραμμάτων, δήλωσε. Η συχνότητα και η σημασία που δίνει η Διοίκηση σε αυτές τις προσπάθειες είναι κρίσιμη, είπε, εξάλλου κατα τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο.

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Η Τράπεζα Κύπρου υπογράφει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών
Η περιοδεία του φορτηγού της Coca-Cola για τα Χριστούγεννα
Πέραν των 70 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στη Διεθνή Εκδήλωση EMC 2023
Αύριο η διεξαγωγή του 11th Banking, Forum & FinTech EXPO
Ολοκληρώθηκε το 1ο Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM-Cyprus Business School
Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus