G. Thomson: Αποτελεσματικές οι κυρώσεις αν και στοιχίζουν

«Η εφαρμογή των κυρώσεων αποσκοπεί στην προστασία της Δύσης», υπενθύμισε τον κόσμο της συμμόρφωσης ο διευθυντής του Γραφείου Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων ΗΒ (OFSI) και Οικονομικού Εγκλήματος στο Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Giles Thomson, ο οποίος μίλησε στο 9ο International Compliance Forum που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου.

Κατά την τοποθέτησή του, εστίασε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις οποίες παραδέχτηκε ότι στοιχίζουν πολλά για τους συμμορφωτές και τους επαγγελματίες του χώρου, ευρύτερα, και ότι, πράγματι, πως υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις, με θετικό, ωστόσο, αντίκτυπο και επιτυχία του σκοπού.

«Προσπαθούμε» είπε «να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις. Ωστόσο, ο αντίκτυπος κατά της Ρωσίας είναι μεγάλος. Η ρωσική οικονομία δέχτηκε σημαντικό πλήγμα από τις κυρώσεις σε σημείο που επηρεάζει την ικανότητά της να πολεμήσει την Ουκρανία, υποστήριξε.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τον σκοπό κατά την εφαρμογή τους που είναι «η προστασία της Δύσης», είπε λίγο αργότερα.

Διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις έχουν εφαρμοστεί με αποτελεσματικότητα. Στα βασικά συστατικά επιτυχίας είναι για τον Thomson η στενή συνεργασία τόσο ανάμεσα στους διεθνείς συμμάχους όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Επ’ αυτού είπε πως έχουν δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για διευκόλυνση των επηρεαζομένων και επιτυχή εφαρμογή.

Δήλωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στρατηγικά αγαθά τα οποία συνεχίζει να εξασφαλίζει η Ρωσία για πολεμικούς σκοπούς και πως είναι κάτι που μελετούν.

Τέλος, ενημέρωσε το κοινό πως στο προσεχές μέλλον θα δημοσιευτούν κι άλλες κατευθυντήριες γραμμές και θα δοθούν επιπρόσθετα χρήσιμα εργαλεία για όσους εφαρμόζουν τις κυρώσεις.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου