Powered by

Προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης ο Κεραυνός-Εξετάζονται και κοστολογούνται σενάρια

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και κοστολογεί σενάρια για νέα μέτρα στήριξης της κονωνίας και ειδικά των ευάλωτων ομάδων για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Μάκης Κεραυνός, τονίζοντας πως τα σενάρια γίνονταν ανεξάρτητα από τις αναβαθμίσεις της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας της περασμένης Παρασκευής.

«Η αναβάθμιση βεβαίως ενισχύει και ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες αλλά εν πάση περιπτώσει το Υπουργείο Οικονομικών, και χωρίς την αναβάθμιση αυτή, νοιώθει τις ευαισθησίες και θα ανταποκρινόμασταν και θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία μας», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών ήδη προγραμμάτιζε μέτρα στήριξης προς την κοινωνία για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού γενικά, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα από την αναβάθμιση και μετά την ετοιμασία του προϋπολογισμού το Υπουργείο συνέχισε τις σκέψεις και τις εργασίες για αυτό το θέμα.

Ερωτηθείς πότε θα πρέπει να αναμένεται η κοινοποίηση των μέτρων, ο κ. Κεραυνός απάντησε «μέσα στο επόμενο διάστημα».

«Καταλαβαίνετε ότι γίνονται διάφορα σενάρια, κοστολογούνται, αξιοποιούνται και κυρίως εκείνο το οποίο κοιτάζουμε είναι όχι μόνο να εξαγγέλλουμε μέτρα, αλλά να εξαγγέλλουμε μέτρα τα οποία θα βοηθούν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες αλλά και να μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεραυνός καλωσόρισε την διπλή αναβάθμιση στην επενδυτική κατηγορία από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, η οποία αναμένετο εδώ και 12 χρόνια.

«Και νομίζω ότι μετά από επτά μήνες στην κυβέρνηση του τόπου η κυβέρνηση αξιολογήθηκε, μαζί με όσα προηγουμένως έχουν γίνει, και έχει πείσει και με τον προϋπολογισμό της ότι παραμένουμε σε μια αναπτυξιακή πορεία και χειρίζεται τα θέματα με πολλή προσοχή, τα θέματα της οικονομίας και το δημοσιονομικό ισοζύγιο και τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», είπε.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η αναβάθμιση είναι σημαντική γιατί αυτό θα βοηθήσει την Κυβέρνηση στην περαιτέρω πορεία αναγκαίας χρηματοδότησης για να μπορέσει να διασφαλίσει δανεισμό με καλύτερους όρους, που θα βοηθήσει γενικότερα την οικονομία και την κοινωνία και επίσης είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές και τις επενδυτικές εταιρείες που βρίσκονται στον τόπο μας ότι υπάρχει εδώ στην Κύπρο μία οικονομία που μπορεί να απορροφήσει αυτές τις επενδύσεις να τις αξιοποιήσει και να τις αναπτύξει.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο