Οι νέες προκλήσεις στα προϊόντα καπνού

Η είσοδος της JTI διεθνώς στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου δυναμικού κεφαλαίου στο χρονικό της εξέλιξής της ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες καπνικών προϊόντων στον κόσμο.

Η στρατηγική αυτή απόφαση αποτελεί ένα τόσο σημαντικό όσο και αποφασιστικό βήμα που σηματοδοτεί όχι μόνο τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για Καινοτομία, αλλά και τη διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων της, προσφέροντας νέες επιλογές στους ενήλικες καταναλωτές. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Όμιλος JT ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προτίθεται να επενδύσει 300 δισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (2 δις ευρώ) στην κατηγορία προϊόντων μειωμένου κινδύνου μεταξύ 2023 και 2025, δίνοντας έμφαση στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού.

Χάρη στο ισχυρό επενδυτικό, παραγωγικό και εξαγωγικό προφίλ της JTI στην Ελλάδα αλλά και στην αποδοχή που επιφυλάσσουν οι ενήλικες Έλληνες καταναλωτές στα εναλλακτικά προϊόντα, η είσοδος της JTI στην αγορά των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού θα είναι "μονόδρομος". Πράγματι, η JTΙ έχει διαγράψει μια επιτυχημένη επενδυτική πορεία με αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 42 χρόνια. Είναι η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα και η μοναδική διεθνής εταιρεία παραγωγής συμβατικών προϊόντων καπνού στη χώρα. Σημαντικό είναι μάλιστα το αποτύπωμά της στο εθνικό κεφάλαιο και την Απασχόληση: Συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας και ταυτόχρονα με τις επιχειρηματικές της δραστηριότερες συμβάλλει σταθερά στον ελληνικό καπνικό κλάδο, ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.

Capture

Από την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη το 2018 από τον όμιλο Japan Tobacco Inc, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 30 εκατ. δολ. για τον μετασχηματισμό του ιστορικού εργοστασίου, με την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής, τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Ο μετασχηματισμός της ΣΕΚΑΠ σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα αποτελεί παράδειγμα άμεσων ξένων επενδύσεων με θετικό αντίκτυπο στην ελληνική Οικονομία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η JTI συνεχίζει να ενισχύει την διαρκή και συνεπή παρουσία της στην ελληνική αγορά, επενδύοντας στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού. Αυτό αποτελεί μια εξέλιξη της επιχειρηματικής στρατηγικής της εταιρείας προς την κατεύθυνση της Βιωσιμότητας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας.

H στρατηγική μας απόφαση να εισέλθουμε σε αυτήν την αναδυόμενη αγορά, αποτυπώνει την αποφασιστικότητά μας να προσφέρουμε επαναστατικές επιλογές στους καταναλωτές που αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία.

Με την είσοδό της στη νέα αυτή δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά, η JTI διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο παρέχοντας περισσότερες επιλογές σε ενήλικες καταναλωτές, ενδυναμώνει το ήδη ισχυρό επιχειρηματικό και επενδυτικό της αποτύπωμα αυξάνοντας τη συνεισφορά της στα δημόσια έσοδα και την Απασχόληση για άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, συντάσσεται με τις διεθνείς καταναλωτικές τάσεις ενώ "στοιχίζεται" σε μια ελπιδοφόρα πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον με περισσότερη Καινοτομία, Τεχνολογία και Ποιότητα.

*Διευθυντής Πωλήσεων JTI

Δειτε Επισης

Η εικόνα μιας διχασμένης αγοράς ακινήτων-Η λάμψη και οι πιέσεις
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία
Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ της Ε.Ε. και της Κίνας
Οι προκλήσεις του μελλοντικού ηλεκτρικού συστήματος της Ε.Ε.
Ανθρώπινο δικαίωμα η ασφάλεια και υγεία στην εργασία
Το μούδιασμα στην αγορά ακινήτων, η προοπτική και οι προκλήσεις
Εναλλακτικές επενδύσεις και διασπορά χαρτοφυλακίου
H τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά το μέλλον του λιανικού εμπορίου
Μετατροπή των προκλήσεων σε ευκαιρίες στην εποχή των αποσυνδεδεμένων πληρωμών
Το Metaverse και το ψηφιακό μάρκετινγκ